HOME  |  Persberichten  |  Nieuwe locatie voor doorstroomhuis Damaris

Nieuwe locatie voor doorstroomhuis Damaris (19-12-2016)

Dit item is verlopen op 30-01-2017.

ERMELO - Op dinsdag 6 december heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het bouwen van een transitiehuis voor jonge vrouwen/moeders aan de Konijnenwal in Ermelo. 

Transitiehuis Damaris, wat zijn huidige locatie aan de Horsterweg kent, voldoet niet meer aan de hedendaagse norm van zorg en zou daarom grootschalig gerenoveerd moeten worden. Vanwege de hoge kosten hiervan is gezocht naar een alternatieve locatie.

Het doorstroomhuis biedt plaats aan maximaal zes (tiener-)moeders in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met een IQ van 65 tot normaal begaafd en een leeftijd van 17+. Deze jonge vrouwen ervaren doorgaans veel psycho-sociale problematiek. Tijdens hun verblijf bij Damaris worden zij begeleid om op eigen kracht (of met minder zorg) te functioneren in de maatschappij met hun kind. Deze kleinschalige beschermende woonvorm heeft een regionale functie voor Ermelo, Putten en Harderwijk.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjef Oerlemans via telefoonnummer 06 53 39 29 67.