HOME  |  Persberichten  |  Nieuwe Boni-supermarkt zet in op duurzaamheid

Nieuwe Boni-supermarkt zet in op duurzaamheid (07-10-2016)

Dit item is verlopen op 04-07-2017.

Op 5 oktober heeft wethouder Esther Heutink, portefeuillehouder economie, het nieuwe pand van supermarkt Boni aan de Herderlaan officieel geopend. De supermarkt heeft bij de nieuwbouw volop ingezet op duurzaamheid door onder meer de nieuwste koeltechniek met daarin hergebruik van restwarmte toe te passen. Daarmee is de supermarkt één van de koplopers in de gezamenlijke ambitie om Ermelo zo duurzaam mogelijk te maken.

Wethouder Esther Heutink: “De gemeente Ermelo is trots op de nieuwe Boni. De supermarkt is al vele jaren actief onderdeel van het Ermelose bedrijfsleven. Het bedrijf heeft met het nieuwe pand ambities gerealiseerd als het gaat om goed voorbereid te zijn op de toekomst: een nieuwe winkel met allerlei extra's. Daarnaast zet Boni actief in op duurzaamheid en levert daarmee een bijdrage aan een duurzame Ermelose samenleving.”

Het is belangrijk dat we als Ermeloërs (bedrijfsleven, onderwijsveld, maatschappelijke organisaties, inwoners en gemeente) bouwen aan een samenleving die in 2030 energieneutraal en in 2035 klimaatneutraal is.

Groene supermarkt

Het bedrijf heeft geïnvesteerd in verschillende duurzaamheidsmaatregelen. De nieuwe koeltechniek in de supermarkt voorkomt CO2 uitstoot. De schil van het pand zorgt voor een hogere isolatiewaarde en is voorzien van triple glas. De winkel is voorzien van vloerverwarming en van led-verlichting. De restwarmte van de koelinstallatie is in staat om de hele winkel te verwarmen. Behalve binnenin de supermarkt, is ook op het buitenterrein rekening gehouden met het zo duurzaam mogelijk maken van Ermelo. Zo zijn er nieuwe ondergrondse afvalcontainers geplaatst op het grondterrein van de Boni.

Extra parkeergelegenheid en Kiss & Ride Augustinusschool

De sloop van het oude Boni-pand start binnenkort. Op deze plek komen 155 parkeerplaatsen. De Boni heeft op dit moment nog een eigen parkeergelegenheid bij de Augustinusschool. Uiteindelijk  wordt deze plek een Kiss & Ride strook, zodat ouders/verzorgers de kinderen ook in de toekomst veilig naar school kunnen brengen. Na de aanleg neemt de gemeente Ermelo het onderhoud van deze strook voor haar rekening.