HOME  |  Persberichten  |  Negen waardevolle bomen behouden in herinrichtingsplannen Markt

Negen waardevolle bomen behouden in herinrichtingsplannen Markt (26-01-2017)

Dit item is verlopen op 28-02-2017.

ERMELO - Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om de herinrichtingsplannen van de Markt dusdanig aan te passen dat het behoud van negen ‘waardevolle bomen’ en de houtwal gegarandeerd kunnen worden. Hiermee worden de bomen onderdeel van het bestemmingsplan Burgemeester Langmanstraat e.o.

Het bestemmingsplan geeft ruimte voor het realiseren van winkels en woningen en een andere wijze van ontsluiting en bevoorrading. Hieruit volgt dat het parkeerterrein Markt heringericht moet worden. In oktober heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin werd opgeroepen om de waardevolle bomen en de houtwal op de Markt te behouden. Uitzondering daarop zijn drie bomen bij de Plus en één bij de Aldi.

In het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Markt/Chevalierlaan zullen niet alleen de genoemde waardevolle bomen weer een plaats krijgen, maar zullen ook weer veel nieuwe bomen worden geplant.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjef Oerlemans via telefoonnummer 06 53 39 29 67.