HOME  |  Persberichten  |  Maatwerkwoningen in Ermelo

Maatwerkwoningen in Ermelo (07-06-2018)

Dit item is verlopen op 31-07-2018.

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 mei jl. besloten om twee tijdelijke maatwerkwoningen te realiseren op het gemeentelijk opslagterrein aan de Zandkampweg in Ermelo. Hiermee voldoet Ermelo aan de regionale afspraken. De eerste woning wordt zo snel mogelijk geplaatst zodat deze vanaf 1 juli 2018 bewoond kan worden. De andere woning wordt geplaatst als het terrein en de leidingen klaar zijn. Dat is tussen 1 juli 2018 en 1 januari 2019. De direct omwonenden zijn in een persoonlijk gesprek hierover geïnformeerd.

Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige en prikkelarme locatie. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning  of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving. Na onderzoek van diverse locaties in de gemeente Ermelo bleek de locatie aan de Zandkampweg het meest geschikt te zijn voor het plaatsen van deze woningen.

Aan de bewoner van een maatwerkwoning wordt zorg verleend en de gemeente houdt toezicht. Ervaringen in andere steden hebben aangetoond dat bewoners van maatwerkwoningen baat hebben bij een stabiele woonplek waar ze de rust en ruimte krijgen voor hun leefwijze. De cli├źnt stabiliseert en veroorzaakt daardoor geen overlast meer.

Ermelo is niet de enige plaats in de regio waar maatwerkwoningen geplaatst zullen worden. Uitgangspunt is dat in de regio Noord-Veluwe 14 maatwerkwoningen beschikbaar komen voor 1 januari 2019. In Denemarken zijn al maatwerkwoningen voor deze doelgroep sinds 1999. Daar worden maatwerkwoningen ook wel Skaeve Huse genoemd.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer 085 110 82 46.