HOME  |  Persberichten  |  Maatwerkwoningen in Ermelo

Maatwerkwoningen in Ermelo (15-02-2018)

Dit item is verlopen op 31-03-2018.

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 februari besloten om minimaal twee maatwerkwoningen te realiseren in Ermelo, zo mogelijk voor 1 juli 2018. Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige locatie. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning  of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving.

Aan de bewoner van een maatwerkwoning kan zorg verleend worden en dagelijks komt een sociaal beheerder langs. Ervaringen in andere steden hebben aangetoond dat bewoners van maatwerkwoningen baat hebben bij een stabiele woonplek waar ze de rust en ruimte krijgen voor hun leefwijze. De cliƫnt stabiliseert en veroorzaakt daardoor minder overlast in zorginstellingen en in openbare ruimten.

Voordat de woningen geplaatst kunnen worden, zal er eerst een onderzoek uitgevoerd worden naar een geschikte locatie. De direct omwonenden zullen zo snel mogelijk betrokken worden bij de plannen  en ingelicht worden over de voorwaarden voor het beheer van de woningen.

Ermelo is niet de enige plaats in de regio waar maatwerkwoningen geplaatst zullen worden. Uitgangspunt is dat in de regio Noord-Veluwe 14 maatwerkwoningen beschikbaar komen voor 1 januari 2019. In Denemarken zijn al maatwerkwoningen voor deze doelgroep sinds 1999. Naar dat voorbeeld worden maatwerkwoningen ook wel Skaeve Huse genoemd.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer 085 110 82 46.