HOME  |  Persberichten  |  Laat u raken en ervaar wat geweld doet met een kind

Laat u raken en ervaar wat geweld doet met een kind (14-11-2017)

Dit item is verlopen op 17-11-2017.

ERMELO – In de week tegen kindermishandeling organiseert de gemeente Ermelo in samenwerking met Moviera en Sociaal Team Ermelo en het Centrum voor Jeugd en Gezin een Virtual Reality activiteit. Door het opzetten van een Virtual Reality bril ervaart men op een unieke, maar confronterende, manier wat geweld doet met een kind. Deze activiteit vindt plaats op donderdag 16 november van 09.00 - 12.00 uur in de foyer van het gemeentehuis in Ermelo.

Tijdens de Virtual Reality komt men terecht in een kinderkamer van een 7-jarig kind. De ouders zijn op de gang te horen. Zij voeren een discussie die al snel escaleert in een ruzie. Deelnemers kunnen in alle richtingen kijken en zich verplaatsen in de kamer. De deur naar de gang staat half open en men ziet de ouders ruzie maken. Men ervaart dit vanuit de positie van het kind. Dit programma is ontwikkeld door Enlivenmedia en gebaseerd op ervaringen van kinderen die getuige zijn geweest van het geweld tussen hun ouders.

Week tegen Kindermishandeling: ‘Verbind voor een kind’

Aandacht voor kindermishandeling is hard nodig. In Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in situaties van huiselijk geweld. Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat kan de cirkel van geweld doorbreken. Daarbij gaat het niet alleen om professionals zoals zorgverleners, onderwijzers, gemeentebestuurders en politie maar ook om familieleden, vrienden, buren of sportgenoten. Deze Virtual Reality activiteit helpt mee in het vergroten van de bewustwording van wat geweld doet met een kind.

Waar kunt u terecht met zorgen of vermoedens van mishandeling?

Maakt u zich zorgen over een kind of een oudere boven de 65 jaar? Of kent u een gezin waar huiselijk geweld plaatsvindt? U kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer (0800) 20 00. Voor meer informatie kunt u terecht bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. 


Noot voor de redactie:

De Virtual Reality activiteit is van 09.00 – 12.00 uur in de foyer van het gemeentehuis in Ermelo. U bent van harte uitgenodigd om direct na afloop van het persuurtje mee te lopen met wethouder Laurens Klappe. U kunt dan zelf de Virtual Activiteit ervaren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie via telefoonnummer (0341) 56 73 48.