HOME  |  Persberichten  |  Jury ‘Ermelo in de Zon’ presenteert aanbod zonnepanelen

Jury ‘Ermelo in de Zon’ presenteert aanbod zonnepanelen (12-02-2019)

Dit item is verlopen op 26-03-2019.

ERMELO - Voor de jury van ‘Ermelo in de zon’ zit de klus er op. Tijdens de drukbezochte avond op 6 februari in de Dialoog van Ermelo presenteerde de jury het bedrijf van haar keuze: Installatiebedrijf Aalberts Duurzaam uit Oene. De groepsinkoop ‘Ermelo in de zon’ is een initiatief van de gemeente Ermelo in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De keuze van het bedrijf is gemaakt op basis van de wensen en criteria van de deelnemers uit een eerdere bijeenkomst. 

360 huishoudens

Ruim 360 huishoudens uit de gemeente Ermelo hebben zich voor ‘Ermelo in de Zon’ ingeschreven. De zonnepanelenactie kwam voor veel inwoners als geroepen. De aanwezigen waren positief over het proces en blij met het voorwerk dat de jury heeft gedaan. Leo van der Velden, wethouder duurzaamheid, is positief over de hoge opkomst en hoopt dat iedereen over gaat tot de aanschaf van zonnepanelen. Tijdens de informatieavond maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen over het installeren van de zonnepanelen, de keuze uit de verschillende panelen, enz.

Jury

Voor de inkoopactie was een onafhankelijke jury samengesteld bestaande uit zes inwoners uit de gemeente Ermelo: Adrie Mol, Ivo Stulemeijer, Kees Hofman, Maria Klaassen, Martin Kruizenga en Nico van Harten. Zij zijn de afgelopen maanden verschillende keren bijeen geweest om de aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Juryvoorzitter Maria Klaassen vertelt over het proces: “Het was vrij intensief, maar vooral erg gezellig. Elk jurylid bracht zijn eigen deskundigheid in en daarmee was het een goed team.”

Zonnepanelen

Inwoners van gemeente Ermelo die zich hebben ingeschreven krijgen het aanbod toegestuurd. Zij hebben de keuze uit twee type zonnepanelen en omvormers in verschillende prijsklassen. De verwachting is dat veel deelnemers van het aanbod gebruik zullen maken. Harmen Schinkel van Aalberts Duurzaam ziet de komende maanden vol vertrouwen tegemoet: “Na inschrijving verwachten we dat de panelen binnen drie maanden geïnstalleerd worden.”  

Tweede ronde

Inwoners die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen, maar zich niet hebben ingeschreven voor Ermelo in de Zon, kunnen dat alsnog doen tot 1 april. Binnen twee weken krijgen zij de gelegenheid om een ‘schouw’ aan te vragen. Dit is later dan de inschrijvers van de eerste ronde; zij krijgen voorrang. Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op www.veluweduurzaam.nl/ermeloindezon


Noot voor de redactie: voor vragen kunt u contact opnemen met Mylene van Setten, communicatieadviseur, via telefoonnummer 085 110 82 43.