HOME  |  Persberichten  |  Inwoner gemeente Ermelo besmet met het coronavirus 

Inwoner gemeente Ermelo besmet met het coronavirus  (09-03-2020)

Dit item is verlopen op 09-04-2020.

ERMELO – Bij een inwoner van de gemeente Ermelo is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Bij deze persoon bestaat een link met een eerder in Nederland gevonden patiënt. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Burgemeester André Baars: “Ik wens de patiënt veel beterschap. We staan als gemeente in direct contact met de GGD, Veiligheidsregio en het RIVM. Alle instanties doen wat belangrijk en noodzakelijk is in deze situatie.”

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid of de website van het RIVM 

Heeft u hierna nog een vraag?

Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 - 1351.
Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.


Noot voor de redactie: Verdere informatie over persoonsgegevens worden i.v.m. de privacy niet verstrekt. Mocht er meer informatie komen dan vermelden we dit op onze website.