HOME  |  Persberichten  |  Innovatiecongres toerisme- en recreatiesector

Innovatiecongres toerisme- en recreatiesector (09-03-2017)

Dit item is verlopen op 06-04-2017.

Op donderdag 6 april aanstaande organiseert de gemeente Ermelo, samen met ErmeloBuitenleven/VVV en de Veron een innovatiecongres op het gebied van recreatie en toerisme. Met dit congres wil de gemeente een impuls geven aan het versterken en vernieuwen van de sector. 

Belang sector

De gemeente Ermelo heeft de aandacht voor toerisme en recreatie hoog in het vaandel staan. Wethouder Heutink hierover: “Iedereen die in Ermelo leeft, werkt en onderneemt ervaart dat de toerisme- en recreatiesector van groot belang is voor ons. Zowel in economisch als maatschappelijk opzicht. We willen dan ook graag voor elkaar krijgen dat door versterking van de sector de werkgelegenheid verbetert. Dus dat dit een positief effect heeft op de directe arbeidsplaatsen bij de recreatiebedrijven. En dat in het kielzog hiervan ook bijvoorbeeld onze horeca en detailhandel kunnen profiteren.”

Congres

Het congres is bedoeld voor de Ermelose ondernemers op het gebied van de vrijetijdseconomie. De gastspreker van de avond is Olivier Oostelbos, hij is directeur eigenaar van Jelloo bv, een trainingsbureau op het gebied van sfeer & beleving en is auteur van de boeken “Aan het werk!” en “Klachtvriendelijkheid”. Daarnaast schrijft Olivier blogs voor de RECRON en Misset Horeca.

Vanuit de provincie is gedeputeerde Bea Schouten aanwezig. Wethouder Esther Heutink en de innovatieve ondernemers Barry van Lingen van Telstar Surfclub en Harald Droste (Droste’s boerderijlodges Twente) worden geïnterviewd over de innovatieve kansen de branche biedt.

Workshops

In verdiepende kennissessies en workshops kunnen de deelnemers hun horizon verbreden op onderwerpen als: verbinding zorg en toerisme, promotie en marketing, Jobstap (passende arbeid voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt), de online toerist, het verbinden van attracties en het aanbod van het regionale kwaliteitsteam vitale vakantieparken. Innovatie staat centraal in alle verdiepingssessies.

Aanmelden

Het congres vindt plaats bij Proson, Paul Krugerweg 43, Ermelo. Vanaf 17:00 uur bent u van harte welkom. Het congres is rond 21:00 uur afgelopen.
Aanmelden voor het congres kan via g.hulsbergen@ermelo.nl.