HOME  |  Persberichten  |  Gratis beweegadvies op maat door nieuw beweegloket

Gratis beweegadvies op maat door nieuw beweegloket (24-05-2018)

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

Woensdag 23 mei opende wethouder sport Laurens Klappe officieel het Beweegloket. Vanaf juni 2018 kunnen inwoners van Ermelo een gratis beweegadvies op maat krijgen bij het beweegloket.

Wat is het beweegloket?

Het beweegloket is nieuw in Ermelo en geeft antwoord op vragen over gezondheid en bewegen en helpt bij het kiezen van de juiste vorm van bewegen. Je kunt er terecht met een beweegrecept van de huisarts, maar zelf bij het loket aankloppen kan ook.

Samen met bewegingsagoge/buurtsportcoach Iris Buursink bekijk je op basis van jouw vragen en wensen welke vorm van bewegen bij jou past. Iris heeft kennis van het regulier en aangepast beweegaanbod en kan samen met jou de stap maken naar een beweegvorm. Is er een fysiek probleem, dan kan de fysiotherapeut een tussenschakel zijn.

Regelmatig bewegen houd je fit

“Met het in het leven roepen van het beweegloket verwachten we (nog) meer inwoners aan het bewegen te krijgen”, zegt wethouder Laurens Klappe. “Ik ben erg blij met deze samenwerking tussen de gemeente Ermelo, Heel Ermelo Beweegt, Zorggroep FleGel en de lokale huisartsen. Regelmatig bewegen houd je fit, zowel lichamelijk als geestelijk. Bovendien draagt bewegen ook bij aan het maatschappelijk welzijn. Het beweegloket is een prima coach op weg naar vitaliteit.”

Hoe neem ik contact op met het beweegloket?

Je kunt contact opnemen met het beweegloket via www.heelermelobeweegt.nl. Kijk voor meer informatie hierover op bovengenoemde website.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjo de Groot, coördinator buurtsportcoaches gemeente Ermelo, 06 32 45 35 40.