HOME  |  Persberichten  |  Gemeente verleent de stadsvernieuwingsurgentie aan zes bewoners van UWOON

Gemeente verleent de stadsvernieuwingsurgentie aan zes bewoners van UWOON (23-09-2019)

Dit item is verlopen op 30-11-2019.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 september de stadsvernieuwingsurgentie verleend voor een periode van maximaal 5 jaar voor zes bewoners van UWOON. UWOON heeft de stadsvernieuwingsurgentie aangevraagd omdat zij de woningen in de toekomst wil gaan slopen.

Aanleiding voor de stadsvernieuwingsurgentie

De zes woningen aan de Hamburgerweg zijn in een technische staat die verlenging van de levensduur in de weg staat. Dat betekent dat UWOON deze woningen op termijn gaat slopen en vervangen voor nieuwbouw. Daarbij is achter het terrein ruimte voor het toevoegen van een aantal woningen.

Stadsvernieuwingsurgentie

De huidige bewoners kunnen kiezen of zij met voorrang willen verhuizen of willen blijven wonen. Door het verlenen van een stadsvernieuwingsurgentie krijgen de huidige bewoners voorrang bij het woonruimteverdeelsysteem van Noord-Veluwe voor de sociale huurwoningen in de regio Noord-Veluwe. De kans op het vinden van een passende huurwoning wordt daarmee aanzienlijk vergroot. Afhankelijk van de verhuisplannen van de bewoners/huishoudens zal worden bepaald of de sloop in zijn totaliteit of in fases wordt uitgevoerd.

Daarbij vraagt de gemeente Ermelo aan UWOON om leegkomende woningen tot aan de sloop tijdelijk te verhuren op basis van de leegstandswet. Op die manier blijven deze woningen zo lang mogelijk beschikbaar/verhuurbaar.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Kiewiet, projectcommunicatieadviseur via telefoonnummer 085 110 82 65.