HOME  |  Persberichten  |  Gemeente Ermelo verleent omgevingsvergunning De Enk

Gemeente Ermelo verleent omgevingsvergunning De Enk (06-07-2020)

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 30 juni 2020 besloten een  omgevingsvergunning voor gevelrenovatie van winkelcentrum De Enk te verlenen. De gevelrenovatie is fase 1 van het opknappen van winkelcentrum De Enk. Ook heeft het college besloten om, terwijl die werkzaamheden op gang komen, de gedegen voorbereiding van fase 2 met de projectontwikkelaar op te starten. Daarmee wordt een proces gestart om te komen tot een volledig opgeknapte Enk: een mooie woon-, werk- en winkelomgeving.

Modernisering van De Enk

Het opknappen van De Enk gebeurt in fasen. Fase 1 bestaat uit gevelrenovatie. De luifels verdwijnen en de gevels komen er moderner uit te zien. Ook de winkelruimten worden hierdoor wat groter. Door het verlenen van de omgevingsvergunning kunnen de werkzaamheden hiervoor starten. Fase 2 is nog in voorbereiding en is ingrijpender. Daarvoor moet een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Het gaat hier om meer ruimtelijke aanpassingen, woningbouw en omvorming van twee hoekpanden.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Kiewiet via telefoonnummer: 085-110 82 65.