HOME  |  Persberichten  |  Gemeente Ermelo rijdt elektrisch

Gemeente Ermelo rijdt elektrisch (03-06-2019)

Dit item is verlopen op 15-07-2019.

ERMELO - Maandag 3 juni zijn de twee volledig elektrische dienstauto’s van de gemeente Ermelo officieel in gebruik genomen. Medewerkers en bestuur van de gemeente Ermelo kunnen voor hun dienstreizen rijden in volledig elektrische deelauto’s van MyWheels. Rijden in elektrische auto’s betekent minder co2-uitstoot. Vanaf 17 juni zijn deze deelauto’s ook via verhuur beschikbaar voor andere geïnteresseerden die buiten werktijd van de gemeentemedewerkers de auto willen gebruiken.

De medewerkers van de gemeente kunnen zo hun dienstreizen op duurzame wijze maken. Wethouder Leo van der Velden: “Als gemeente hebben we bewust gekozen om volledig elektrische auto’s beschikbaar te stellen. Elektrische auto’s zorgen voor minder CO2-uitstoot dan benzine en diesel auto’s. Met de komst van deze elektrische deelauto’s leveren we als gemeente een bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelen. We willen energieneutraal zijn in 2030 en zelfs klimaatneutraal in 2035.”  

Elektrische deelauto’s vanaf 17 juni voor iedereen beschikbaar

Nu zijn ze alleen nog beschikbaar voor medewerkers van onze gemeentelijke organisatie. Vanaf 17 juni mag iedereen deze deelauto’s na kantoortijd en in het weekend huren. De auto’s zijn dan via MyWheels te huur op werkdagen tussen 18.00 en 8.00 uur. Ook zijn ze in het weekend en op feestdagen beschikbaar. De elektrische auto’s staan geparkeerd op de Markt in Ermelo.

Gemeente Ermelo stimuleert elektrisch rijden

Gemeentesecretaris Aldrik Weststrate: “Duurzaamheid is voor Ermelo een belangrijk speerpunt. We hebben daarin als gemeente een voorbeeldrol en stimuleren en faciliteren daarom het elektrisch rijden in onze gemeente en dus ook binnen de gemeentelijke organisatie. Bovendien leidt het ook tot minder parkeerdruk rond het gemeentehuis, doordat nu minder medewerkers met de eigen auto naar hun werk hoeven te komen.” In de gemeente zijn vijf openbare laadpunten voor elektrische auto’s. De komende jaren komen daar extra openbare laadpunten bij. Inwoners en bedrijven van Ermelo kunnen oplaadpalen voor elektrische auto’s aanvragen via www.ermeloduurzamer.nl.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie van de gemeente Ermelo, via telefoonnummer 06 45 277 208.