HOME  |  Persberichten  |  Gemeente Ermelo draagt bij aan het herbeleven Romeinse geschiedenis

Gemeente Ermelo draagt bij aan het herbeleven Romeinse geschiedenis (23-04-2019)

Dit item is verlopen op 31-05-2019.

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om bij te dragen aan het initiatief van het Romeinennetwerk. Het Romeinennetwerk is een platform voor regionale samenwerking op het gebied van Romeinse geschiedenis. Het netwerk bestaat uit gemeenten, historische en archeologische verenigingen, erfgoedorganisaties en musea in Gelderland. De gemeente Ermelo ondersteunt het projectplan ‘Romeinse Bruiloft’ , net als andere deelnemende gemeenten, met een projectsubsidie van € 1.000,00. De Provincie Gelderland levert ook een bijdrage.

De Romeinse geschiedenis van Ermelo

De Romeinen vormen een onderdeel van de geschiedenis van Ermelo. De gemeente streeft er na om het verhaal zoveel mogelijk kenbaar te maken. Het museum Het Pakhuis heeft de opdracht om dit zoveel mogelijk uit te dragen en te verbeelden. Zij doen dit zoveel mogelijk in samenwerking met andere partijen.

Tijdelijke expositie en opvoering van een Romeinse bruiloft

De activiteiten uit het projectplan zijn een tijdelijke expositie en de opvoering van een Romeinse bruiloft. Het gaat het over huwelijkse ceremonies, symbolen en rituelen en de rol van vrouwen en mannen in dit verbond. Voor de gemeente Ermelo vindt het project plaats onder begeleiding van Museum Het Pakhuis.

Op 18 mei zal de ceremonie worden nagespeeld op het Molenaarsplein. Voor de kinderen is er ook een activiteitenprogramma. Naar verwachting zal in juni de tijdelijke expositie in museum Het Pakhuis te zien zijn.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via tel: 085 110 82 46.