HOME  |  Persberichten  |  Gemeente Ermelo doet mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018

Gemeente Ermelo doet mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018 (30-08-2018)

Dit item is verlopen op 30-08-2019.

Op 1 september is de publieksprijs voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018 van start gegaan. Gemeente Ermelo doet hieraan mee met het project De Horster Brinken. Iedereen kan meestemmen op een van de vijftien genomineerde projecten via het forum Maak Gelderland Mooier www.gelderland.nl/gprk zodat Ermelo kans maakt de publieksprijs te winnen. Iedereen die stemt maakt bovendien zelf ook kans op een prijs.

Wat is de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit?

Deze prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ’landschap nieuwe stijl - toen, nu en straks’. Het gaat om gebieden waar landschappen opmerkelijk zijn veranderd. Met een nieuwe stijl als resultaat. Bijvoorbeeld in je gemeente of in je woon- en werkgebied of in je persoonlijke belevingswereld. Voorbeelden waar je trots op bent, die een belofte in zich dragen, waar je gasten mee naar toe neemt.

Project De Horster Brinken is genomineerd

De gemeente Ermelo heeft De Horster Brinken in Horst-Noord bij de provincie aangemeld als een mooi voorbeeld van hoe een agrarisch landschap omgevormd is tot een parkachtige omgeving. Niet de bebouwing maar de inrichting van het landschap is uitgangspunt geweest bij de uitwerking van de plannen. Aanplant van bos en elzensingels vormen het landschap waarin nu verstrooid in een natuurlijke omgeving woningen staan in twee verschillende bouwstijlen. Deze bouwstijlen passen helemaal in het landelijke karakter van Horst. Het woonkasteel “Groot Horloo” is het markante middelpunt van de 140 ha grote landschapsontwikkeling “De Horster Brinken”.

Project met de meeste stemmen wint publieksprijs

Er zijn in totaal vijftien projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via het forum Maak Gelderland Mooier. Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten en kan het publiek haar stem uitbrengen: klik op de stemknop en vul het formulier in. Degenen die stemmen kunnen hun keuze ook motiveren. Stemmen kan tot en met 9 november.

Stem en maak kans op een prijs

Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans ook zelf in de prijzen te vallen. Vijf uitgebrachte stemmen met de meest originele motivatie voor de keuze van een van de vijftien projecten beloont de provincie met een ANWB-wandelgids Gelderland.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie over het project De Horster Brinken kunt u contact opnemen met mevrouw R. (Rianne) Klein Hulse, (0341) 56 73 21, r.kleinhulse@ermelo.nl.