HOME  |  Persberichten  |  Extra kwaliteitsimpuls voor beeldvorming van de Markt

Extra kwaliteitsimpuls voor beeldvorming van de Markt (12-11-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het doorvoeren van wijzigingen in het beeldkwaliteitsplan voor de Markt. Onderdeel van de aanpassingen op de Markt is de verbouwing van de Plus supermarkt. In nauw overleg met de projectgroep van de Markt is gekeken naar een aantal aanpassingen. Het gaat o.a. om veranderingen die zorgen voor een beter uitzicht voor bewoners die boven de supermarkt wonen en een meer strakke en eigentijdse vormgeving.

Aan de bouwregels (zoals de bouwhoogte of bouwgrootte) wordt niets veranderd. Wel gaat de zogenaamde ‘schijngevel’ eraf, waardoor bewoners beter zicht hebben op de omgeving. Door een meer strakke en eigentijdse vormgeving wordt er een extra kwaliteitsslag gemaakt.

Dit is een impressie van de voorgestelde stedenbouwkundige uitstraling van het pand. De uitwerking van het bouwplan is onderwerp van gesprek tussen PLUS Vastgoed en onder andere de beoogd huurder, de gebruikers van het gezondheidscentrum en UWOON.

Omdat de gemeenteraad bewust de beeldkwaliteitsregels niet gekoppeld heeft aan de planregels, is er geen aparte toestemming meer vereist van de raad.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moniek Winters, via telefoonnummer (085) 110 82 46.