HOME  |  Persberichten  |  Ermelose schoolkinderen doen mee aan Dag van de Duurzaamheid

Ermelose schoolkinderen doen mee aan Dag van de Duurzaamheid (03-10-2016)

Dit item is verlopen op 31-10-2016.

Persbericht

Theatervoorstelling en verhalen over plastic afval

Op maandag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. In Ermelo komen die dag zo’n 200 schoolkinderen naar De Dialoog voor een spetterende voorstelling van theatergroep Poespas over afval. Ook leest sportverslaggever en voormalig turncoach Hans van Zetten, woonachtig in Ermelo, de schoolkinderen een boeiend verhaal voor en gaat met hen in gesprek over hoe we verantwoord met plastic omgaan. Zeven Ermelose basisscholen doen mee aan de Dag van de Duurzaamheid.

Plastic als zwerfafval is in Ermelo een belangrijk onderwerp. “Ermelo is een groene gemeente. Zwerfafval hoort niet op straat en in de natuur. Het opruimen kost de gemeente veel geld, terwijl dit afval als grondstof heel goed te gebruiken is voor nieuwe producten. Het is dus gewoon geld waard!,” legt wethouder Jan van Eijsden uit. “Daarom pakken we deze taak in Ermelo samen met maatschappelijke organisaties aan.” Tijdens de bijeenkomst informeert gemeente Ermelo de schoolkinderen eveneens over Schoon Belonen, het inzamelproject voor petflesjes en drankblikjes.

Schoon Belonen

De gemeente heeft onlangs scholen en maatschappelijke organisaties ingezet om gezamenlijk de strijd om zwerfvuil aan te gaan. Het pilotproject Schoon Belonen helpen vele handen in Ermelo, waaronder de leerlingen van vijf scholen, bij de inzameling van kleine plastic flesjes en drankblikjes. Als tegenpresentatie ontvangen de inzamelende organisaties een vergoeding van 1000 euro voor hun clubkas of een speciaal spaardoel. Inmiddels zijn 15 organisaties met veel enthousiasme aan de slag om zo veel mogelijk plastic flesjes en blikjes te verzamelen.

Samen naar een Duurzaam Ermelo

De basisscholen in Ermelo leveren een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Ermelo. Op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht om schooldaken te voorzien van zonnepanelen. Scholen en gemeente werken samen aan  de bewustwording over duurzaamheid onder kinderen. De Dag van de Duurzaamheid is hier een mooi voorbeeld van. Deze dag, jaarlijks op 10 oktober, is het grootste duurzaamheidsevenement van Nederland. Duizenden bedrijven, organisaties, overheden en particulieren laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk, maar zeker ook leuk en inspirerend is. De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda, de actie-organisatie die ons land sneller duurzaam wil maken.


Noot voor de redactie:
Het programma op 10 oktober begint om 9.00 uur in theaterzaal De Dialoog en duurt tot 11.00 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Voor meer informatie kunt contact opnemen met communicatieadviseur Yvonne Haaxman,  y.haaxman@ermelo.nl of 06 23 18 85 13.