HOME  |  Persberichten  |  Ermelo West start met proefproject “Ik doe GF gewoon apart!”

Ermelo West start met proefproject “Ik doe GF gewoon apart!” (10-10-2017)

Dit item is verlopen op 30-11-2017.

ERMELO - Samen met zo’n 100 huishoudens uit wijk West in Ermelo wordt de proef ‘Ik doe GF gewoon apart!’ gehouden. De proef met groente- en fruitafval heeft als doel om de gescheiden inzameling van groente- en fruitafval te verhogen, het groente- en fruitafval hoogwaardig te verwerken en zo grondstoffen, geld en milieu te besparen. De proef wordt in de maanden oktober, november en december 2017 uitgevoerd.

Wat houdt de proef in?

Inwoners van Ermelo zijn gewend om het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) in de groene container te scheiden. Echter, het blijkt dat vooral tuinafval in de groene container terechtkomt, slechts 5% procent van het afval in de groene container bestaat uit groente- en fruitafval. Er komt dus nog veel groente- en fruitafval in de grijze restafvalcontainer terecht. Dit kan beter, want zo gaat een waardevolle grondstof verloren.

Tijdens de proef kunnen de deelnemers gratis hun groente- en fruitafval (GF) apart aanbieden in een speciaal keukenafvalemmertje (inclusief composteerbare zakken) in plaats van in de groene container. Het GF-afval wordt twee keer per week door de Gresbo bij hen opgehaald.

Hoe gaat het in zijn werk?

De deelnemers hebben kunnen kiezen uit vier verschillende afvalemmertjes om te gebruiken. Zo kan voor ieders situatie het meest geschikte bakje uitgeprobeerd worden om het groente- en fruitafval in de keuken te scheiden.

Monitoring

Tijdens en na afloop van de proef worden de deelnemers gevraagd over hun ervaringen met deze manier van afval scheiden. We willen ook graag weten of deze manier van afval scheiden en apart inzamelen helpt om meer groente- en fruitafval uit het restafval te houden.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via telefoonnummer (0341) 56 73 48.