HOME  |  Persberichten  |  Ermelo verrassend duurzaam

Ermelo verrassend duurzaam (04-05-2017)

Dit item is verlopen op 14-05-2017.

Op 13 mei vindt op ’t Weitje in Ermelo het Huis & Tuin event plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden bezoekers verrast door wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid in en om het huis. Naast een informatiemarkt, zijn er voor jong en oud leuke activiteiten te beleven. De gemeente Ermelo zet actief in op innovatie en duurzaamheid en nodigt inwoners van harte uit voor deze duurzame belevenis.

Huis & Tuin

Altijd al comfortabel en gezonder willen wonen? De mogelijkheden komen uitgebreid aan bod op het Huis & Tuin event. Voor vragen over duurzame installaties, zonnepanelen of isolatie kunnen bezoekers terecht bij Paulus Elektro, Solar Harderwijk, HT Schouwen & Haarden, Van de Bunt Isolatietechniek en de energiecoöperatie Veluwe-Energie. Voor groene hypotheken en leningen staan de deuren van de advieskeet van de Rabobank open. Hoveniersbedrijf Stip neemt verrassende producten mee om een tuin klimaatbestendig te maken en de WAVIN kan u alles vertellen over het opvangen en verwerken van regenwater in uw tuin.

Duurzaam leven

Autoliefhebbers kunnen instappen bij een elektrische auto van Broekhuis Volvo-Ford. Inwoners die hun auto wat vaker willen laten staan, kunnen op een parcours de elektrische fietsen van Vliek Tweewielers testen. Lokale organisaties zoals het Natuur & Milieu Platform en de Stichting Schapedrift Ermelo delen graag hun enthousiasme over de natuur. ‘s Heerenloo laat met hun energiebus zien hoe je vandaag nog kunt beginnen met duurzamer leven.

Bakwedstrijd

Om 12:00 uur maakt  wethouder Van Eijsden bekend wie de beste biologische appeltaart heeft gebakken. Verder klinkt er muziek van lokale bands met om 13:00 uur het spetterende optreden van Ermelose band Daddy-O. Bezoekers kunnen zich ondertussen te goed doen aan biologische en lokale streekproducten van Wijngaard Telgt en de Natuurwinkel. Kinderen worden creatief uitgedaagd met duurzame activiteiten.

Ermelo duurzamer

De gemeente Ermelo laat enkele actuele duurzaamheidsthema’s zien. Ervaar het verschil tussen gedimde en niet gedimde openbare verlichting en bekijk hoe de gemeente  de traditionele openbare verlichting versnelt vervangt door energiezuiniger verlichting. Ook geeft de gemeente een beeld  van het eigen duurzame bosbeheer.

Elektrisch rijden

Laat je verder informeren over de mogelijkheden van een E-laadpaal als je een elektrische auto wilt kopen en op eigen perceel  hiervoor geen mogelijkheid is. Op een kaart is te zien waar een E-laadpaal kan worden neergezet.

Lening en subsidie

Er is tenslotte informatie over de mogelijkheden van een gemeentelijke isolatiesubsidie en een gemeentelijke duurzaamheidslening.  Woningeigenaren die op zoek zijn naar energieadvies kunnen terecht bij Veluwe Duurzaam.

Organisatie

Het evenement wordt georganiseerd door Veluwe Duurzaam in opdracht van de gemeente Ermelo. De gemeente werkt stap voor stap aan een duurzamer Ermelo en  klimaatneutraliteit  in 2035. Om deze ambitie te bereiken is samenwerking met bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners belangrijk.

Het belooft een prachtige dag te worden vol duurzaam wonen, leven en genieten voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.veluweduurzaam.nl/huistuinevent-ermelo