HOME  |  Persberichten  |  Ermelo stimuleert inwoners met twee duurzaamheidsprijzen

Ermelo stimuleert inwoners met twee duurzaamheidsprijzen (15-07-2019)

Dit item is verlopen op 31-10-2019.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat er een duurzaamheidsprijs voor jongeren ingesteld wordt. Deze prijs komt naast de ‘Groene Pauw Award’ voor volwassenen die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. Het instellen van deze twee duurzaamheidsprijzen is een extra stimulans voor hen die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing en daarmee anderen inspireren. 

De stimuleringsprijs duurzaamheid is specifiek voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar die in de gemeente Ermelo wonen, werken of leren. Hierbij geldt dat de uitvoering van het plan/idee/initiatief nog moet starten of net is gestart. Later dit jaar worden meer praktische zaken bekend gemaakt, zoals de startdatum voor het indienen van een initiatief en de verdere voorwaarden waaraan een plan moet voldoen.

Groene Pauw Award

Naast de stimuleringsprijs gaat de gemeente dit jaar voor de tweede keer de ‘Groene Pauw Award’ uitreiken. Deze prijs is voor een persoon of organisatie die zonder winstoogmerk een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van Ermelo en zal in oktober, maand van de duurzaamheid in Ermelo, uitgereikt worden. Vorig jaar is deze award voor het eerst uitgereikt. Mevrouw Riet Bezemer, voorzitter Veluwe-Energie heeft de award toen ontvangen.

Duurzaamheid is in Ermelo een belangrijk thema.

De gemeente werkt stap voor stap aan een duurzamer Ermelo en energieneutraal Ermelo in 2030. Energieneutraal worden lukt alleen als alle inwoners en bedrijven meedoen. Met de duurzaamheidsprijs voor jongeren en de ‘Groene Pauw Award’ wil de gemeente Ermelo inwoners blijven stimuleren om met ideeën te komen die kunnen bijdragen aan de duurzame ambities van de gemeente.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moniek Winters, via telefoonnummer (085) 110 82 46.