HOME  |  Persberichten  |  Ermelo stelt participatieplan Omgevingswet vast

Ermelo stelt participatieplan Omgevingswet vast (06-07-2020)

ERMELO - Actief meedenken over de toekomst van Ermelo. Dat is het uitgangspunt van het participatieplan Omgevingswet dat het college op dinsdag 29 juni vaststelde. Het plan beschrijft hoe inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden betrokken kunnen worden bij het uitwerken van de Omgevingswet. 

Met het participatieplan geeft de gemeente Ermelo meer ruimte voor idee├źn van initiatiefnemers en voor lokale afwegingen. Daarin wegen de belangen van betrokkenen nadrukkelijk mee. Het participatieplan gaat ook over de manier hoe participatie in te zetten voor de verschillende onderdelen uit de Omgevingswet, bijvoorbeeld de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. Want voor elk onderdeel is een participatieaanpak op maat noodzakelijk. Het participatieplan Omgevingswet wordt onderdeel van het algemene participatiebeleid van Ermelo.

In 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Die moet ervoor zorgen dat de gemeente sneller en beter kan besluiten over plannen en projecten in de leefomgeving. Het goed regelen van participatie rond nieuwe initiatieven en plannen is een belangrijk onderdeel van deze wet.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie van de gemeente Ermelo, via telefoonnummer (085) 110 82 33.