HOME  |  Persberichten  |  Ermelo krijgt compensatie voor hoge uitgaven jeugdzorg

Ermelo krijgt compensatie voor hoge uitgaven jeugdzorg (24-05-2017)

Dit item is verlopen op 30-06-2017.

ERMELO - De gemeente Ermelo krijgt voor 2017 een compensatie van ruim 2,2 miljoen euro op de uitgaven voor jeugdzorg. Dit is het resultaat van onder andere een brief van het college van burgemeester en wethouders die in december vorig jaar naar het ministerie van VWS werd gestuurd. Hierop is een compensatieregeling ingericht.

De gemeente Ermelo heeft een bijzondere positie als het gaat om het aanbieden van specialistische hulp met intramuraal wonen aan jeugdigen. Als één van de weinige gemeentes in Nederland kennen wij meerdere aanbieders hiervan. In situaties waarbij sprake is van instellingsvoogdij, wordt de gemeente waar een jeugdige op dat moment ingeschreven staat verantwoordelijk voor de kosten (woonplaatsbeginsel). In veel gevallen komt de jeugdige echter uit een andere woonplaats dan Ermelo.

Met de compensatieregeling is geborgd dat de gemeente Ermelo de zorg voor kinderen kan blijven financieren. Het tekort wordt door de compensatie in 2017 namelijk teruggedrongen van 2,4 miljoen naar € 140.000,00.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Communicatie via telefoonnummer (0341) 56 73 48.