HOME  |  Persberichten  |  Ermelo gaat voor glasvezel in buitengebied

Ermelo gaat voor glasvezel in buitengebied (14-09-2017)

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag ingestemd met de ondertekening van het convenant Glasvezel Buitengebied Noord- en Oost-Veluwe door de gemeente Ermelo. Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Ermelo wordt de digitale bereikbaarheid, met in het bijzonder dus ook die van recreatieterreinen, sterk verbeterd. Dit is ook één van de speerpunten van dit college.

Niet alleen zal de aanleg van glasvezel de digitale bereikbaarheid ten goede komen, ook de leefbaarheid en de economie van het gebied krijgen een flinke impuls. Voor scholen is het een belangrijke en noodzakelijke ontwikkeling en het vormt een belangrijke bijdrage aan de ‘vitale vakantieparken’.

De coördinerende en uitvoerende organisatie van de glasvezel start echter pas met de aanleg van glasvezel indien er sprake is van voldoende vraag hiernaar. Minimaal 50% van de mogelijke aansluitingen moet zich inschrijven voor glasvezel. Dat is een flinke uitdaging. In week 39 start de vraagbundeling, waarbij de hulp en het enthousiasme van ambassadeurs uit de regio zelf hard nodig is. Begin december zal definitief bekeken worden of het quotum van 50% gehaald is.

Geef u op als ambassadeur

Bent u of kent u een bewoner die er samen met andere bewoners voor wil zorgen dat er glasvezel komt in het buitengebied van Ermelo (of Nunspeet)? Geef u op als ambassadeur! Als ambassadeur bent u het aanspreekpunt in uw straat, buurt of gemeenschap. U informeert en overtuigt uw netwerk van nut en noodzaak van een glasvezelnetwerk in uw omgeving. Wilt u meer weten over het ambassadeurschap? Kom dan naar de informatieavond op maandag 18 september van 19.45 tot 21.30 uur in de Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Of neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Hayley Osinga, ambassadeurscoördinator van Noordwest-Veluwe h.osinga@glasvezelbuitenaf.nl of 06 20 57 70 71. Meer informatie vindt u ook op www.glasvezelbuitenaf.nl.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer (0341) 56 73 48.