HOME  |  Persberichten  |  Energie opwekken via de daken Ermelose scholen

Energie opwekken via de daken Ermelose scholen (14-12-2017)

Dit item is verlopen op 28-02-2018.

ERMELO- Inwoners die graag duurzame energie willen opwekken maar daarvoor geen mogelijkheid hebben doordat hun dak niet geschikt is voor zonnepanelen, kunnen nu terecht bij de Energiecoöperatie Veluwe-Energie en meedoen aan het project “Zon op Ermelose scholen”.  Begin van dit jaar is dit besluit genomen door het College van Burgemeester en Wethouders en nu zal er een overeenkomst worden getekend tussen Veluwe-Energie, stichting VPCO en de gemeente voor het opstalrecht.

Op de daken van de Ireneschool, Koningin Julianaschool, Prins Bernhardschool en de Klokbeker worden zonnepanelen gelegd voor energieopwekking. Een deel van de zonnepanelen wordt door de scholen zelf gebruikt en het andere deel is beschikbaar voor inwoners die willen investeren in zonne-energie. Door deel te nemen aan  het project “Zon op Ermelose scholen” profiteren zij niet alleen van een lagere energierekening maar dragen zij ook bij aan een schoner Ermelo. De 760 panelen op de daken gaan over de gehele looptijd van 15 jaar naar verwachting 3.500.000 kWh stroom per jaar leveren. Inwoners van Ermelo kunnen zich voor het project inschrijven bij de Energiecoöperatie Veluwe-Energie.

Wie zich inschrijft voor het project wordt automatisch lid van de energiecoöperatie. Dit is een voorwaarde om de opbrengst te kunnen verrekenen met de eigen energierekening. Deelnemers kunnen zelf aangeven met hoeveel zonnedelen ze willen deelnemen.  De energiecoöperatie exploiteert de installatie en levert de elektriciteit aan de energieleverancier. In ruil daarvoor krijgen deelnemers een korting op de energienota. De zonnedaken op scholen zijn beschikbaar voor alle inwoners van Ermelo  en voor een deel van de inwoners van Harderwijk (Drielanden) en Putten . Meer informatie is te vinden op www.veluwe-energie.nl

De gemeente Ermelo vindt een duurzame leefomgeving belangrijk. Voor de inwoners en ondernemers van vandaag én voor de inwoners en ondernemers van morgen. Daarom werkt de gemeente stap voor stap aan een duurzamer Ermelo en klimaatneutraliteit in 2035. Deze ambitie wil de gemeente samen met Ermelose inwoners, bedrijven, scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties waarmaken. Op veel gebieden binnen onze samenleving gaan we hiermee aan de slag. Meer informatie kunt u vinden op www.ermeloduurzamer.nl.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer (0341) 56 73 48.