HOME  |  Persberichten  |  Eerste stap naar energiezuinig en duurzaam gemeentehuis

Eerste stap naar energiezuinig en duurzaam gemeentehuis (12-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Van Panhuis Bouw vervangt kozijnen en beglazing.

De eerste opdracht voor de herinrichting en verduurzaming van het gemeentehuis in Ermelo is gegund aan het Ermelose bedrijf Van Panhuis Bouw. Zij gaan de kozijnen en beglazing van het gemeentehuis vervangen. Na een uitvraag bij zes lokale/regionale en landelijke ondernemingen kwam Van Panhuis Bouw als beste uit de bus.

Eerste stap naar energiezuinig en duurzaam gemeentehuis

De huidige, niet geïsoleerde, aluminium kozijnen worden vervangen door isolerende houten kozijnen met HR++ glas. Dit levert een flinke energiebesparing op en is daarmee een belangrijke eerste stap naar een energiezuinig en duurzaam gemeentehuis.

Energielabel van D naar A

Het gemeentehuis heeft in de huidige situatie energielabel D. Bij de verbouwing wordt door het toepassen van onder andere een warmte-koudeopslagbron voor verwarming en koeling, het vervangen van kozijnen en glas en door het gebruik van LED verlichting de CO2 uitstoot met tenminste 85% teruggebracht en gaat het energielabel van D naar A.

Planning

Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de buitenzijde van het gebouw in volle gang.
Opvolgend starten we gefaseerd met de herinrichting en verduurzaming binnen het gemeentehuis. Hiervoor loopt inmiddels het ontwerp- en het voorbereidingsproces. Ook deze werkzaamheden worden straks aanbesteed. Volgens welke procedures en wanneer is nu nog niet bekend.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mylène van Setten , team communicatie Ermelo  (085) 110 82 43.