HOME  |  Persberichten  |  Duurzaamheidsmaand afgesloten met bank van plastic afval en leerlijn

Duurzaamheidsmaand afgesloten met bank van plastic afval en leerlijn (31-10-2019)

Dit item is verlopen op 30-11-2019.

ERMELO - Woensdagmiddag 30 oktober vond de afsluiting van de maand van de duurzaamheid plaats met twee activiteiten. Op Christelijk College Groevenbeek was er een duurzaamheidsmarkt. Op basisschool Speulderbrink is de nieuwe leerlijn duurzaamheid voor basisschoolleerlingen gelanceerd. De hele maand oktober stond in het teken van duurzaamheid.

Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek hebben de hele maand plastic in gezameld. Tijdens de duurzaamheidsmarkt afgelopen woensdag hebben leerlingen van al dat plastic een bank in elkaar gezet. Dit is samen met Plastic Fantastic gerealiseerd. Deze coöperatie verwerkt plastic afval tot nuttige producten.

Op basisschool Speulderbrink is een nieuwe leerlijn ‘Duurzaam Ermelo’ voor het basisonderwijs onthuld. Leerlingen komen spelenderwijs in aanraking met thema’s als energie en duurzaamheid. De lessenserie helpt basisschoolleerlingen verder na te denken over duurzame oplossingen. De leerlijn is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen museum Het Pakhuis, Hanze Hogeschool Groningen, provincie Gelderland en de gemeente Ermelo.

“Het is goed om te zien hoe we de afgelopen maand met verschillende partijen extra aandacht hebben besteed aan duurzaamheid in onze gemeente", aldus wethouder Leo van der Velden. “Het is fijn om te ervaren hoeveel mensen betrokken zijn en met elkaar werken aan een duurzame leefomgeving. Uiteraard gaan we ook na deze maand door met die samenwerking. Want een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk en om dat te bereiken hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Suzan Kappert, via telefoonnummer 06 45 27 72 08. In de bijlage treft u een overzicht aan van de activiteiten in de maand van de duurzaamheid.