HOME  |  Persberichten  |  Druk bezocht Innovatiecongres toerisme- en recreatiesector Ermelo

Druk bezocht Innovatiecongres toerisme- en recreatiesector Ermelo (07-04-2017)

Dit item is verlopen op 31-05-2017.

Sector staat open voor vernieuwing en diversiteit.

De Ermelose toerisme- en recreatiesector realiseert zich dat innovatie en diversiteit belangrijke ingrediënten zijn voor succes, continuïteit en vitaliteit van de sector. Ruim 90 ondernemers en andere betrokkenen bij de sector hebben afgelopen donderdag het Ermelose Innovatiecongres bezocht. Het congres is georganiseerd door de gemeente Ermelo samen met de ErmeloBuitenleven/VVV en de Veron en werd gehouden bij Proson in Ermelo. Met dit congres wil de gemeente een impuls geven aan het versterken en vernieuwen van de sector.

Belang sector

Het belang van het aanbieden van diversiteit en een compleet pakket biedt toerisme en recreatie kansen. Dit werd tijdens het congres ook door de provincie Gelderland onderstreept. Niet alleen voor Ermelo maar Veluwebreed. Gedeputeerde Bea Schouten hierover tijdens het congres: “We hebben op de Veluwe en dus ook in Ermelo veel te bieden. Spectaculaire natuur, mooie cultuur, Hanzesteden, water. Door dat met elkaar te verbinden kunnen we ook lokaal een compleet pakket bieden dat voor elke toerist aantrekkelijk is. Diversiteit is ook innovatie!”

Wethouder Esther Heutink benadrukt het belang voor Ermelo. “Iedereen die in Ermelo leeft, werkt en onderneemt ervaart dat de toerisme- en recreatiesector van groot belang is voor ons. Zowel in economisch als maatschappelijk opzicht. We willen dan ook graag voor elkaar krijgen dat door versterking van de sector de werkgelegenheid verbetert. Dus dat dit een positief effect heeft op de directe arbeidsplaatsen bij de recreatiebedrijven. En dat in het kielzog hiervan ook bijvoorbeeld onze horeca en detailhandel kunnen profiteren.” Praktijkvoorbeelden kwamen van de innovatieve ondernemers Barry van Lingen van Telstar Surfclub uit Ermelo en Harald Droste (Droste’s boerderijlodges Twente).

Workshops

In verdiepende kennissessies en workshops konden de deelnemers hun horizon verbreden op onderwerpen als: promotie en marketing, recreatie en de online toerist, crossover recreatie en zorg, Jobstap (passende arbeid voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt), en het kwaliteitsteam van het regionale programma Vitale Vakantieparken.  


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjef Oerlemans, 06 53 39 29 67, j.oerlemans@ermelo.nl.