HOME  |  Persberichten  |  Convenant wijkgericht werken ondertekend in nieuwe spreekuurlocatie Sociaal Team

Convenant wijkgericht werken ondertekend in nieuwe spreekuurlocatie Sociaal Team (09-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Op 29 maart heeft (demissionair) wethouder Laurens Klappe, samen met vertegenwoordigers van Welzijn Ermelo, MEE Veluwe, Zorggroep Noord West Veluwe, Icare, UWOON, politie en GGZ Centraal, zijn handtekening gezet onder het convenant wijkgericht werken Ermelo. Met de onderlinge samenwerking zijn goede ervaringen opgedaan. Het convenant biedt een basis om met ketenpartners voor een langere periode samen te werken op maatschappelijk gebied.

In Ermelo werken verschillende organisaties met elkaar samen om ervoor te zorgen dat iedere inwoner mee kan doen aan de samenleving. Het doel is dat mensen zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren in hun eigen omgeving. Daarbij staat eigen kracht en initiatief voorop en is er ondersteuning beschikbaar voor diegene die dat niet zelf kan. In Ermelo zijn twee teams van professionals ingesteld om bij te dragen aan deze doelstelling, het Sociaal Team en het Leefbaarheidsteam. Waar nodig wordt samenwerking gezocht met andere relevante partijen zoals huisartsen en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Ondertekening in de Dillenburg; de nieuwe spreekuurlocatie van Sociaal Team Ermelo

Het convenant is ondertekend in de Dillenburg in Ermelo. De ondertekening was daarmee tegelijkertijd een mooi moment om de nieuwe, vaste spreekuurlocatie van het Sociaal Team Ermelo officieel te openen. Alle inwoners van Ermelo zijn daar van harte welkom met al hun vragen over hulp en ondersteuning. Dat kunnen vragen zijn op het gebied van wonen, verzorging en verpleging, werk en inkomen, sociale contacten en vrije tijd en vervoer. Het Sociaal Team biedt informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan alle inwoners van Ermelo vanaf 18 jaar. Samen kijken ze wat jouw vraag is en wat je nodig hebt om zelf weer verder te kunnen.

Contact

Voor vragen kun je altijd binnenlopen bij de spreekuren van het Sociaal Team. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team op telefoonnummer (0341) 204320.

De spreekuren zijn op:

Maandagochtend : 09.00 -11.00 uur
Woensdagavond : 18.00 - 20.00 uur
Vrijdagochtend : 09.00 - 11.00 uur

 Het Leefbaarheidsteam, voor initiatieven in je  buurt, vind je in de wijk. Kijk voor meer informatie hierover op www.leefbaarheidsteamermelo.nl