HOME  |  Persberichten  |  Convenant voor samenwerking in cultuureducatie

Convenant voor samenwerking in cultuureducatie (14-06-2018)

Dit item is verlopen op 31-07-2018.

ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders zal in 2018/2019 samen met het onderwijs een convenant Cultuur en Onderwijs gaan ontwikkelen en ondertekenen. Het doel van het convenant is om samen met scholen en culturele instellingen te komen tot een samenwerkingsverband dat past bij de Ermelose situatie waarin cultuureducatie voor een langere periode is gestructureerd.

De Provincie Gelderland vraagt van Gelderse scholen en schoolbesturen die meedoen aan de landelijke regeling om samen met de gemeente een dergelijk convenant Cultuur en Onderwijs in te richten. Scholen kunnen in deze regeling geld aanvragen voor de ontwikkeling van leerlijnen, partnerschappen en deskundigheidsbevordering in cultuuronderwijs, bij onderwijs en culturele partners. De  gemeente Ermelo heeft 12 scholen en voelt zich beleidsmatig mede verantwoordelijk voor cultuureducatie. De gemeente wil zich dan ook inzetten om de activiteiten van de landelijke regeling Cultuur en Kwaliteit te borgen in de culturele infrastructuur en het onderwijsbeleid.

Binnen de gemeente Ermelo heeft Cultuurkust een primaire rol bij de uitvoering van cultuureducatie in opdracht van de gemeente.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer 085 110 82 46.