HOME  |  Persberichten  |  College wil plek voor ontmoeting op oude terrein Leemkuul

College wil plek voor ontmoeting op oude terrein Leemkuul (18-05-2020)

ERMELO - Op het oude terrein van wijkcentrum De Leemkuul staan al weer enige tijd woningen. Naast de woningen zou ontwikkelaar Hegeman ook een maatschappelijke voorziening bouwen. Helaas is dit niet gebeurd omdat Hegeman geen exploitant voor de ruimte kon vinden. Het college vindt het belangrijk dat er toch een plek voor ontmoeting komt op het terrein. De gemeente Ermelo is daarom met de ontwikkelaar om de tafel gegaan om te komen tot een oplossing.

In april 2020 is er  overeenstemming gekomen in de vorm van een financiële vergoeding en grondoverdracht. De gemeente is blij dat zij nu alsnog een plek voor ontmoeting kan maken op het stukje grond dat daar ook voor bedoeld was. Met bewoners is in 2019 al gesproken over de inrichting van de plek. Met deze ideeën en wensen gaat de gemeente nu aan de slag op het terrein. Een ander deel van de financiële vergoeding wordt ingezet voor een maatschappelijke voorziening elders in wijk West. 


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team communicatie van de gemeente Ermelo, via telefoonnummer (085) 110 82 64.