HOME  |  Persberichten  |  College legt gemeenteraad meerdere varianten voor grafmonument bij verzamelgraf op begraafplaats voor

College legt gemeenteraad meerdere varianten voor grafmonument bij verzamelgraf op begraafplaats voor (10-02-2020)

Dit item is verlopen op 31-03-2020.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad zes varianten voorleggen voor de realisatie van een grafmonument bij het verzamelgraf op de begraafplaats Koningsvaren. In het verzamelgraf worden de stoffelijke resten uit geruimde graven herbegraven. Eind 2012 heeft de gemeenteraad besloten dat er een eenvoudig grafmonument wordt opgericht waarop gedenkplaatjes met de namen en geboorte- en overlijdensdata van de herbegravenen worden vermeld.

Er zijn zes varianten uitgewerkt waaruit de gemeenteraad kan kiezen. De eerste drie keuzes gaan over één verzamelgraf met een monument met ofwel gedenkplaatjes voor alle overledenen,  gedenkplaatjes als keuze voor de nabestaanden  of geen gedenkplaatjes.  De volgende drie varianten maken hierbij nog onderscheid in een apart verzamelgraf voor de stoffelijke resten van volwassenen en die van kinderen met de genoemde keuzes voor gedenkplaatjes.

Aan de verschillende opties zijn uiteenlopende kosten verbonden, waarbij de opties met de keuze voor gedenkplaatjes door nabestaanden ook voor kosten van deze laatsten komen.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Moniek Winters, via telefoonnummer (085) 110 82 46.