HOME  |  Persberichten  |  Burger- en ondernemerspeiling afgerond

Burger- en ondernemerspeiling afgerond (06-12-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

ERMELO – De gemeente Ermelo wil haar beleid en dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op de wensen van haar inwoners en ondernemers. Daarvoor is het van belang dat de gemeente weet wat er speelt. Om hier inzicht in te krijgen heeft de gemeente Ermelo in september een Burger- en Ondernemerspeiling uit laten voeren .  669 Inwoners hebben de burgerpeiling ingevuld en 169 organisaties hebben de ondernemerspeiling ingevuld: een representatieve respons. Hartelijk bedankt!

De scores van de gemeente Ermelo wordt in het onderzoek onder meer vergeleken met het landelijk gemiddelde en met het gemeentelijk gemiddelde. De laatste is het gemiddelde van gemeenten van vergelijkbare grootte als Ermelo (25.000 – 50.000 inwoners). Bij de burgerpeiling scoort de gemeente Ermelo vrijwel conform de gemiddelden: soms wat hoger, soms wat lager. De inwoners van de gemeente Ermelo geven hun eigen woon- en leefomgeving een 8,0. Zij voelen zich thuis en veilig in hun buurt. In de ondernemerspeiling scoort het woon- en leefklimaat in Ermelo goed (een 7,4 tegenover een 6,9 van het landelijk en gemeentelijk gemiddelde). Evenals de algemene gemeentelijke dienstverlening (een 6,6 tegenover een 6,3 van het landelijk gemiddelde en een 6,2 van het gemeentelijk gemiddelde). Het vestigingsklimaat scoort net iets minder (een 6,0 tegenover het landelijk gemiddelde van een 6,3 en een gemeentelijk gemiddelde van een 6,2).

De resultaten zijn te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl. Dit platform laat voor alle Nederlandse gemeenten aan de hand van thema’s zien waar ze staan op het gebied van allerlei onderwerpen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) beheert de website. Ook zijn de definitieve rapporten hieronder te downloaden.


Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters, via telefoonnummer (085) 110 82 46.