HOME  |  Persberichten  |  Beweeg & Beleefbeurs voor 50+

Beweeg & Beleefbeurs voor 50+ (07-11-2016)

Dit item is verlopen op 04-07-2017.

Op vrijdag 11 november organiseren Heel Ermelo Beweegt en Welzijn Ermelo de eerste Beweeg & Beleefbeurs voor 50+ in sportcentrum Triade in Ermelo. De beurs wordt om 15.00 uur geopend door Laurens Klappe, wethouder Sport en Niels Prins van Fysio Ermelo Prins & Staal. Tijdens de beurs presenteren verschillende lokale verenigingen en organisaties zich op het gebied van sporten, bewegen, gezondheid, welzijn en vrije tijd.

De Beweeg & Beleefbeurs 50+ is een initiatief van Welzijn Ermelo en Heel Ermelo Beweegt namens de gemeente Ermelo. Wethouder Laurens Klappe: “In Ermelo is de gemiddelde leeftijd verhoudingsgewijs hoger  dan in andere gemeenten. Mensen moeten langer zelfstandig wonen, daarbij is het van groot belang om zo lang mogelijk actief en gezond te blijven. Niet alleen gezondheid speelt een rol maar ook het maatschappelijke aspect is van belang. Bewegen en meedoen in de maatschappij heeft voor iedereen voordelen,  het is goed voor je gezondheid, geeft plezier en verbindt mensen met elkaar”. 

In het sportcentrum is tijdens de beurs veel te zien en te doen. Er is een gevarieerd programma met diverse demonstraties en workshops, zoals drumble-dance, zumba en zelfverdediging. Wie graag eens wil leren om filmpjes te monteren, kan terecht bij de Filmclub. Ook kunnen er e-bikes en lage instapfietsen worden uitgeprobeerd. Anniek Sterk, ouderenwerker van Welzijn Ermelo vertelt enthousiast “We hebben een mooi programma. Elk uur zijn er twee demonstraties, waar bezoekers ook aan mee kunnen doen. Er is een beweegbingo, zaalcurling en walking-football”.

Wie graag sportief bezig wil zijn kan meedoen met de fittesten, deze worden georganiseerd door o.a. de Gelderse Sport Federatie. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een gezellig ingerichte  “loungeplek voor ouderen”. Daar kunnen bezoekers een kaartje leggen, schaken of een potje rummikub spelen. De Golden Age Singers zorgen voor de muzikale omlijsting en Betty Stellingwerf verzorgt een proeverij van gezonde hapjes. Tijdens de beurs is het Sportcafé open voor een lekker broodje of koffie.

De Beweeg & Beleefbeurs voor 50+ is op vrijdag 11 november van 15.00 tot 20.00 uur in sportcentrum Triade aan de Amanietlaan 9. Iedereen is van harte welkom om te kijken of mee te doen aan de verschillende activiteiten. De toegang is gratis.

Op www.heelermelobeweegt.nl en www.welzijnermelo.nl staat het volledige programma en alle  deelnemende standhouders.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjo de Groot, coördinator buurtsportcoaches Heel Ermelo Beweegt van de gemeente Ermelo via m.degroot@ermelo.nl of 06 49 98 02 35.