HOME  |  Persberichten  |  Bestemmingsplan De Driesprong ter vaststelling naar gemeenteraad

Bestemmingsplan De Driesprong ter vaststelling naar gemeenteraad (07-09-2017)

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag besloten het bestemmingsplan De Driesprong ter vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. Dit bestemmingsplan is de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk met maximaal 73 woningen. Het gaat hier om het gebied tussen de Hamburgerweg, Van Strijlandweg, Oude Telgterweg en Heidelaan.

Bij de ontwikkeling van de Driesprong is gekozen voor een dorps karakter met daarin een afwisseling van woningtypen en prijsklassen. Er zijn 12 mantelzorgwoningen en 12 grondgebonden sociale huurwoningen voorzien in het plan. Daarnaast komt er een goede mix van rij-, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Bij het opstellen van de plannen is nadrukkelijk ook gekeken naar bomen en groen. Een belangrijke keuze hieruit is dat het waardevolle bosje aan de Van Strijlandweg zal worden behouden. Ook zal de bomenrij langs de Oude Telgterweg zoveel mogelijk worden gespaard. Daarnaast worden nog enkele omvangrijke bomen gespaard op o.a. de erfgrens met de Van Emsthof en achter de Heidelaan.


Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Winters via telefoonnummer (0341) 56 73 48.