HOME  |  Persberichten

Persberichten

 • Nieuwe baan voor wethouder Jan van den Bosch

  (15-03-2018)

  ERMELO – CDA-wethouder Jan van den Bosch heeft een nieuwe baan. Met ingang van 1 juni treedt hij als senior adviseur in dienst bij de Antea Group, een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Jan van den Bosch kijkt met enthousiasme en vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging.

 • Persbericht namens de raad van Ermelo

  (12-03-2018)

  De gemeenteraad van Ermelo vindt het belangrijk dat mensen weten hoe de gemeente werkt en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Deze week ontvangt de gemeenteraad daarom leerlingen uit groep 8 van zes verschillende basisscholen in Ermelo.

 • Gemeente Ermelo start met pilot warmtescans in Ermelo West

  (22-02-2018)

  In februari/maart ontvangen ruim 540 huizen in Ermelo West een gratis warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die een beeld geeft van het warmteverlies van de woning. De foto geeft een indruk of de woning goed of minder goed is geïsoleerd. De gemeente Ermelo start met deze pilot om huiseigenaren en huurders te helpen met het energiezuiniger maken van hun woning.

 • Maatwerkwoningen in Ermelo

  (15-02-2018)

  ERMELO - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 februari besloten om minimaal twee maatwerkwoningen te realiseren in Ermelo, zo mogelijk voor 1 juli 2018. Een maatwerkwoning is een eenpersoons vrijstaande woning op een rustige locatie. De woning is bestemd voor personen die moeite hebben om in een reguliere woning  of in een zorginstelling te wonen, omdat zij hun gedrag niet altijd goed kunnen aanpassen aan de omgeving.

 • Gemeente Ermelo sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie en gaat door met Schoon Belonen

  (15-02-2018)

  ERMELO – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 13 februari besloten om aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie. Ook is er besloten om door te gaan met het project Schoon Belonen. De gemeente Ermelo vindt het belangrijk om mee te werken aan een schoner en gezonder milieu. Beide initiatieven zijn zeer succesvol in de bestrijding van zwerfafval. Ze dragen bij aan een duurzaam, circulair model voor het beheer van grondstoffen.

 • Samen voor een sterke Veluwe

  (15-02-2018)

  Samenwerkingsovereenkomst bindt 30 Veluwse partners aan gezamenlijke ambities.

 • Stemlijsten gemeenteraadsverkiezingen Ermelo bekend

  (12-02-2018)

  ERMELO – Vanmiddag, vrijdag 9 februari, om 16.00 uur zijn de stemlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ermelo tijdens een vergadering van het centraal stembureau gecontroleerd op geldigheid. Dit heeft geleid tot definitieve vaststelling van deelnemende partijen en verkiesbare personen tijdens de verkiezingen van woensdag 21 maart. Op deze dag mogen Ermeloërs van 18 jaar en ouder naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Door te stemmen bepaal je mee wie Ermelo de komende 4 jaar bestuurt.

 • Gunstige politiecijfers over 2017 voor Ermelo

  (08-02-2018)

  ERMELO – De gemeente Ermelo kan op basis van de politiecijfers van 2017 terugkijken op een gunstig jaar. Over de hele linie daalde de criminaliteit in Ermelo met 23% ten opzichte van 2016. Opvallende uitschieters waren hierbij de daling van het aantal inbraken, zowel in woningen (-42%) als in bedrijven en instellingen (-51%).

Archief