HOME  |  Nieuws over het Coronavirus  |  Maatregelen rondom dienstverlening Ermelo

Maatregelen rondom dienstverlening Ermelo (16-03-2020)

Er gelden nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen raken ook het functioneren van de gemeente Ermelo.

Wij vragen u daarom om uw contacten met de gemeente zoveel als mogelijk digitaal en per mail te onderhouden. Je blijft welkom in het gemeentehuis, maar allen voor zaken die niet kunnen wachten en spoed hebben. Dit zijn:

  • aangifte van geboorte en overlijden. Geboorteaangifte kan ook digitaal
  • aanvragen of ophalen van een paspoort of identiteitskaart. Voorwaarde is dat je document is verlopen en je nu een nieuwe nodig hebt.
  • aanvragen of ophalen van een rijbewijs. Voorwaarde alleen als je een nieuwe nodig hebt.

Langskomen op het gemeentehuis kan alleen op afspraak. Om een afspraak te maken bel je naar (0341) 567 321 of mail ons via gemeente@ermelo.nl..
Als je toch persoonlijk het gemeentehuis moet bezoeken, dan verzoeken wij je bij binnenkomst je handen te ontsmetten en minimaal 1,5 meter afstand te houden tot andere mensen.

Onze medewerkers werken de komende periode zoveel als mogelijk thuis, maar zijn telefonisch en per mail goed bereikbaar. De gemeentewerf is gesloten, maar heb je  toch dringend de gemeentewerf nodig, dan kun je bellen met de gemeente. Het afval wordt op de vertrouwde wijze opgehaald.

Het gemeentebestuur beseft dat de afgekondigde maatregelen ingrijpend zijn. De maatregelen vragen om flexibiliteit, begrip en vertrouwen. Wij hopen op je medewerking.

Voor de exacte strekking van de landelijke maatregelen verwijzen wij naar de websites van het RIVM (www.rivm.nl) of van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl/corona).

Meer nieuws over het coronavirus