HOME  |  Nieuws over het Coronavirus  |  Huis-aan-huis inzameling Oud Papier hervat

Huis-aan-huis inzameling Oud Papier hervat (24-04-2020)

Dit item is verlopen op 28-05-2020.

Vanaf zaterdag 2 mei start Vereniging Oud Papier Aktie (OPA) Ermelo weer met de huis-aan-huis inzameling van oud papier. De inzameling wordt hervat op de gebruikelijke zaterdagen volgens het inzamelschema voor oud papier. De ophaaldagen en wijkindeling vind je op de afvalwijzer 2020, de afvalapp en www.mijnafvalwijzer.nl

De vrijwilligers van OPA Ermelo werken op een aangepaste manier. In de maand mei wordt met dubbele ploegen gewerkt om de achterstanden in te halen. Toch kan het zijn dat het papier wat later op de dag wordt opgehaald dan je gewend bent. Doordat je het langer thuis hebt moeten bewaren, wordt er meer oud papier verwacht. 

Containers in Speuld open, nog niet op andere plekken in Ermelo

In Speuld kun je je oud papier op zaterdag 9 mei naar de gebruikelijke container brengen bij basisschool De Speulderbrink. Op andere plekken in Ermelo staan nog geen papiercontainers. Dit besluit past binnen de coronamaatregelen van het kabinet en geldt in ieder geval tot en met 19 mei. Daarna kijkt OPA Ermelo opnieuw wat er mogelijk is.

Tijdelijke container Oude Telgterweg

We vragen je nadrukkelijk om papier voorlopig nog tijdelijk thuis op te slaan en te wachten op de huis-aan-huis inzameling. Is dit echt niet mogelijk? Breng je oud papier dan naar de tijdelijke container aan de Oude Telgterweg tegenover de gemeentewerf. Let op: het gaat niet om kleine stapeltjes of doosjes. Het gaat hier om een voorlopige noodoplossing voor grote hoeveelheden. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag, tussen 07.30 en 16.30 uur, je papier kwijt. Kom je met de auto? Rij dan zo snel mogelijk weer door. Zo houden we de situatie in het verkeer veilig.