HOME  |  Nieuws over het Coronavirus  |  Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020

Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020 (13-03-2020)

Dit item is verlopen op 26-05-2020.

Vanaf 16 maart 2020 onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio. Voor Ermelo stonden vaccinaties gepland op 8 april. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment.

Uitstel door coronavirus

De reden voor het uitstel is dat de GGD alle capaciteit nodig heeft voor de inzet tegen het coronavirus. Ook geeft de GGD hiermee gehoor aan de oproep met niet meer dan honderd mensen tegelijk op één locatie te zijn. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties zijn standaardvaccinaties die uitgesteld kunnen worden tot het najaar van 2020. De kinderen en hun ouders/verzorgers krijgen bericht over de nieuwe vaccinatiedata.  

Nieuwe planning vaccinaties voor meningokokken 

De meningokokkenvaccinaties horen bij een uitbraakmaatregel, daarom worden deze vaccinaties nog wel gegeven. Voor de meningokokkenvaccinaties stelt de GGD wel een nieuwe planning en werkwijze op, deze vaccinaties vinden in ieder geval plaats vóór juli 2020.  

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties 0-4 jaar gaan wel door

Reguliere spreekuren en individuele vaccinaties voor 0- tot 4-jarigen gaan wel door. Vragen hierover kun je stellen aan de lokale JGZ 0-4 afdeling van je woonplaats.

Meer nieuws over het coronavirus