HOME  |  Nieuws over het Coronavirus  |  Gevolgen nieuwe noodverordening voor recreatiesector

Gevolgen nieuwe noodverordening voor recreatiesector (27-03-2020)

Dit item is verlopen op 26-05-2020.

De nieuwe noodverordening van 26 maart heeft gevolgen voor de recreatiesector, met name de ondernemers met kampeerplaatsen.

De noodverordening verbiedt het gebruik van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes als bij parken, natuurgebieden, stranden en (jacht)havens.  Recreatievoorzieningen die zelfvoorzienend zijn in sanitair e.d. kunnen wel open blijven mits de geldende maatregelen van de Rijksoverheid en de noodverordening in acht worden genomen. Dit zijn bijvoorbeeld bungalows, campers en caravans met eigen toilet-, was- en douchevoorzieningen. Gedeelde voorzieningen (zoals zwembaden) mogen niet gebruikt worden. De politie en opsporingsambtenaren kunnen optreden bij het niet naleven van de anderhalve meter regel. De noodverordening geldt tot en met in ieder geval 28 april 2020 of tot het moment waarop zij wordt ingetrokken. 

Mogelijk kunt u ook een antwoord op uw vragen vinden op de website van de ondernemersorganisatie HISWA-RECRON, www.hiswarecron.nl.