HOME  |  Nieuws over het Coronavirus

Nieuws over het Coronavirus

Wij volgen de richtlijnen en informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Noord- en Oost-Gelderland.

Informatie en veelgestelde vragen coronavirus

Veelgestelde vragen coronavirus


Volg hier de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Ermelo.

 • Tijdelijke voorziening oud papier

  (06-04-2020)

  Op dit moment haalt Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo (OPA) geen oud papier op. Je moet het papier dus een poosje thuis opslaan. Levert dit grote problemen op? Dan mag je het papier brengen naar een speciale container aan de Oude Telgerweg. Maar alleen een grote voorraad papier, geen kleine stapeltjes of doosjes. 

  Lees verder...
 • Noodpakket voor (zelfstandig) ondernemers: Tozo en NOW

  (06-04-2020)

  Voor (zelfstandige) ondernemers die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis is er hulp met het noodpakket voor banen en economie. De regeling Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is hier één van. Je kunt je aanvraag indienen bij Meerinzicht.

  Lees verder...
 • Samen krijgen we corona onder controle

  (03-04-2020)

  Burgemeester Baars: “Beste Ermeloërs, ook dit weekend wordt het mooi weer. Toch vraag ik u om alstublieft thuis te blijven! Of in uw tuin of op uw balkon. Ga niet op pad als het niet hoeft. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (01-04-2020)

  Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het paasweekeinde en meivakantie is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

  Lees verder...
 • Update: maatregelen gemeentelijke belastingen

  (30-03-2020)

  De coronacrisis heeft – naast alle impact op ons dagelijkse leven – voor een aantal mensen ook financiële gevolgen. Om te voorkomen dat mensen in geldproblemen komen, heeft het Rijk al de nodige maatregelen afgekondigd o.a. voor ondernemers. Ook wij hebben gekeken wat we kan betekenen op het gebied van gemeentelijke belastingen en heffingen. 

  Lees verder...
 • Strand Horst gesloten

  (28-03-2020)

  Zaterdagmiddag 28 maart heeft burgemeester André Baars, in overleg met Leisurelands, Strand Horst moeten sluiten.

  Lees verder...
 • Gevolgen nieuwe noodverordening voor recreatiesector

  (27-03-2020)

  De nieuwe noodverordening van 26 maart heeft gevolgen voor de recreatiesector, met name de ondernemers met kampeerplaatsen.

  Lees verder...
 • Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening

  (26-03-2020)

  Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld. 

  Lees verder...
 • Aanvragen computer voor thuisonderwijs

  (26-03-2020)

  Veel scholen maken het op dit moment mogelijk dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Niet alle gezinnen hebben thuis een laptop of pc. En dat kan leiden tot achterstand van een behoorlijke groep kinderen. Is dat bij jou het geval? Dan kan Leergeld Randmeren misschien hulp bieden.

  Lees verder...
 • Burgemeester André Baars: ‘Ik ben enorm trots op iedereen.’

  (25-03-2020)

  Burgemeester André Baars spreekt in deze video zijn trots uit voor alle inwoners. 

  Lees verder...
 • Weekmarkt gaat vooralsnog in aangepaste vorm door

  (23-03-2020)

  De weekmarkt op dinsdag in Ermelo gaat vooralsnog door, aangepast aan de gestelde maatregelen vanuit de rijksoverheid. De markt wordt wel ruimer opgezet, zodat er meer afstand is tussen de verschillende verkoopkramen.

  Lees verder...
 • Dringende oproep

  (23-03-2020)

  Blijf weg van de terreinen van instellingen Veldwijk en 's Heerenloo.

  Lees verder...
 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  (23-03-2020)

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

  Lees verder...
 • Update coronavirus 17 maart

  (17-03-2020)

  Vanaf nu geeft de GGD NOG geen dagelijkse update meer van het aantal besmettingen in de regio NOG. Door het veranderde testbeleid is de dagelijkse update geen complete weergave meer. Het aantal besmettingen geven zij door aan het RIVM.  Zij maken daarmee een overzicht voor heel Nederland. 

  Lees verder...
 • Oproep burgemeester aan alle ondernemers

  (17-03-2020)

  Ongetwijfeld bent u druk om de maatregelen, genomen door het Rijk om het coronavirus in te perken, voor uw onderneming in goede banen te leiden. Volksgezondheid is het allerbelangrijkste voor ons allen op dit moment. De bedrijven in de vitale sectoren worden vanuit het Rijk zo optimaal mogelijk gefaciliteerd. Ook de zorginstellingen - en in het bijzonder de huisartsen en ziekenhuizen - worden zwaar belast. Wij kunnen hen vooral helpen door zoveel mogelijk gehoor te geven aan de maatregelen zoals die door het Rijk zijn afgekondigd.

  Lees verder...
 • Landelijke maatregelen voor ondernemers

  (17-03-2020)

  We bevelen alle ondernemers aan om de maatregelen m.b.t. het coronavirus zo goed mogelijk op te volgen. Hiervoor heeft de rijksoverheid informatie beschikbaar gesteld met veelgestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers.

  Lees verder...
 • Naast theater ook zalencentrum Dialoog gesloten

  (17-03-2020)

  Naast alle theatervoorstellingen, filmvoorstellingen en evenementen van De Dialoog is ook het zalencentrum gesloten.

 • Ophalen Oud Papier

  (17-03-2020)

  Door de nieuwe coronamaatregelen heeft Vereniging Oud Papier Aktie Ermelo (OPA) besloten dat er tot nadere berichtgeving geen oud papier wordt opgehaald en ingezameld op de daarvoor bekende inleverpunten. 

  Lees verder...
 • Bijeenkomsten en evenementen afgelast

  (16-03-2020)

  In verband met de nieuwe coronamaatregelen worden alle evenementen en bijeenkomsten afgelast tot en met 1 juni.

  Lees verder...
 • Maatregelen rondom dienstverlening Ermelo

  (16-03-2020)

  Er gelden nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen raken ook het functioneren van de gemeente Ermelo.

  Lees verder...
 • Oproep burgemeester aan alle inwoners

  (16-03-2020)

  Nederland en dus ook Ermelo is getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Het Rijk heeft verregaande maatregelen genomen om dit virus in te dammen. Dit heeft consequenties voor u en uw naasten. De komende weken zullen we met elkaar in ons sociale leven terughoudend moeten zijn. Laten we met elkaar zorgen dat we de richtlijnen van het Rijk en het RIVM volgen. Als burgemeester doe ik een dringende oproep hiertoe.

  Lees verder...
 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

  Lees verder...
 • Groepsvaccinatieprogramma 4- tot 18-jarigen uitgesteld tot najaar 2020

  (13-03-2020)

  Vanaf 16 maart 2020 onderbreekt GGD Noord- en Oost-Gelderland het Rijksvaccinatieprogramma voor alle 4- tot 18-jarigen in de 21 gemeenten in de regio. Voor Ermelo stonden vaccinaties gepland op 8 april. De BMR/DTP en HPV-vaccinaties worden verplaatst naar het najaar van 2020. De meningokokkenvaccinaties gaan wel door maar op kleinere schaal en op een ander moment.

  Lees verder...
 • Wat kun je zelf doen

  (12-03-2020)

  Een paar belangrijke adviezen:

  • blijf zoveel mogelijk thuis
  • blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
  • houd minimaal 1,5 meter afstand
  • was handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • geen handen schudden
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen in de afvalbak
 • Vragen over het Coronavirus? Bel (0800) 1351

  (02-03-2020)

  Sinds 2019 is er in China een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Het virus verspreid zich nu ook in Europa. Ook in Nederland zijn mensen ziek door het virus.

  Lees verder...