HOME  |  Nieuws over het Coronavirus

Nieuws over het Coronavirus

Wij volgen de richtlijnen en informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Noord- en Oost-Gelderland.

Informatie en veelgestelde vragen coronavirus

Veelgestelde vragen coronavirus


Volg hier de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Ermelo.

 • Tozo is verlengd

  (02-06-2020)

  De regering heeft bekend gemaakt dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) met 4 maanden wordt verlengd. Met de verlenging kunnen ondernemers die nu een uitkering levensonderhoud krijgen tot en met september een Tozo-uitkering ontvangen. Ook staat Tozo2 open voor nieuwe aanvragen.

  Lees verder...
 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)

  Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.
  De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten.

  Lees verder...
 • Nieuwe noodverordening VNOG per 1 juni

  (30-05-2020)

  De meeste restaurants, caf├ęs, culturele instellingen en musea mogen weer open.

  Lees verder...
 • Actuele routekaart coronamaatregelen

  (29-05-2020)

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten.

  Lees verder...
 • Corona-aanpak: de volgende stap

  (19-05-2020)

  Tijdens de persconferentie op dinsdag 19 mei kondigden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen aan. 

  Lees verder...
 • Mondkapjes per 1 juni verplicht in openbaar vervoer

  (12-05-2020)

  In het openbaar vervoer is anderhalve meter afstand houden soms onmogelijk en daarom is het vanaf 1 juni 2020 verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen.
  Ook veerponten zijn een vorm van openbaar vervoer. Vanaf 1 juni is het dus ook verplicht om op het veerpontje FLE-GEL -het pontje tussen Zeewolde en Strand Horst- een mondkapje te dragen. 

  Lees verder...
 • Voorkom legionella in gebouwen

  (12-05-2020)

  Veel waterleidingen van gebouwen zijn in de afgelopen tijd niet of weinig gebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval in scholen, zwembaden, kantoren, horeca, campings en jachthavens.

  Lees verder...
 • Uitstel betalingen aan gemeente

  (12-05-2020)

  Niet alleen de rijksoverheid, ook de gemeente Ermelo heeft maatregelen genomen rond het coronavirus. Inwoners kunnen hierdoor uitstel krijgen voor betaling van de gemeentelijke belastingen en andere betalingen aan de gemeente. De maatregelen hebben ook gevolgen voor het project terugvorderingen binnen het domein sociaal. Deze terugvorderingen worden tijdelijk, in ieder geval tot 31 augustus 2020, opgeschort.

  Lees verder...
 • Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

  (06-05-2020)

  Woensdag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

  Lees verder...
Archief