HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Zilveren Pauw voor Jan van den Bosch

Zilveren Pauw voor Jan van den Bosch (20-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Donderdag 19 april reikte burgemeester André Baars een Zilveren Pauw uit aan Jan van den Bosch. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie. Met deze onderscheiding spreekt het gemeentebestuur zijn waardering uit over de jarenlange inzet van Jan van den Bosch op politiek en maatschappelijk gebied. 

Na exact 11 jaar wethouder in Ermelo te zijn geweest heeft Jan van den Bosch afscheid genomen van het lokaal bestuur. Hij heeft op vele terreinen een grote bijdrage geleverd in het belang van de Ermelose samenleving. Als wethouder ruimtelijke ordening heeft hij diverse complexe, soms al lang lopende dossiers tot een goed einde gebracht.
Hij stuurde als projectwethouder het veelomvattende programma centrum vernieuwing  (Beter Ermelo) aan. Hij zette zich in om de woningvoorraad  van woningen in Ermelo te verbeteren en deze aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners. Daarnaast was hij ook eerste locoburgemeester.

Naast zijn werkzaamheden als wethouder vervulde en vervult Jan verschillende functies binnen het CDA. Daarnaast is hij lid van de Ledenraad Vereniging Vrije Universiteit Windesheim en zet hij zich op diverse vlakken in voor de Hervormde Gemeente Ermelo.

Jan van den Bosch is een echte Ermeloër in hart en nieren. In zijn jeugd ging hij naar de Horster Boeren School en voetbalde hij bij F.C. Horst. Hij was verdienstelijk lid van de schaakclub van Ermelo en voltooide het VWO op Christelijk College Groevenbeek. Hij is een alom gerespecteerd en graag geziene Ermeloër.