HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Zet je mantelzorger in het zonnetje!

Zet je mantelzorger in het zonnetje! (15-10-2018)

Dit item is verlopen op 30-11-2018.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Zij zorgen langdurig en intensief voor een familielid, vriend of andere naaste met lichamelijke of psychische problemen. Wij willen deze mantelzorgers graag bedanken met een mantelzorgwaardering. Dit is een waardering in de vorm van een geldbedrag. Heb jij een mantelzorger die je graag in het zonnetje wilt zetten? Vraag de waardering dan bij ons aan.

Mantelzorgwaardering

Krijg je als inwoner van Ermelo vanwege gezondheidsproblemen zorg of begeleiding van je partner, familie, vrienden of buren? Wordt die zorg langer dan drie aaneengesloten maanden gegeven, en  minimaal 8 uur per week? Dan kun je voor jouw verzorger(s) de mantelzorgwaardering aanvragen. Dit geldt ook voor ouders die extra zorg en begeleiding geven aan hun kind met een chronische ziekte of handicap.

Jonge mantelzorgers

Ook jonge mantelzorgers kunnen een mantelzorgwaardering krijgen. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin waar iemand gezondheidsproblemen heeft. Zij ontvangen als waardering een cadeaubon. Ook krijgen zij regelmatig uitnodigingen voor ontmoetingen en uitjes met andere “jonge mantelzorgers”.

Aanvragen

Je kunt de mantelzorgwaardering aanvragen tot 1 december. Dit kan bij Welzijn Ermelo via een digitaal formulier op www.welzijnermelo.nl/servicepunt-mantelzorg. Lukt het niet via de computer? Dan kun je ook een formulier ophalen bij Pinel, Raadhuisplein 8 of bij De Baanveger, IJsbaanweg 45.
Een aanvraag voor een jonge mantelzorger doe je door een mail met de gegevens van het kind te sturen  naar lisanne.van.den.hee@welzijnermelo.nl.

Meer informatie?

Voor vragen kun je op woensdag of donderdag bellen naar de mantelzorgconsulent via telefoonnummer (0341) 56 70 00.