HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Zelf composteren, goed en goedkoop

Zelf composteren, goed en goedkoop (24-04-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

Weet je dat je zelf compost kunt maken van groente-, fruit-, en tuinafval? Dit is veel milieuvriendelijker en goed voor je portemonnee. 

Alleen maar voordelen

Compost maken is niet moeilijk. Je groente-, fruit- en tuinafval is hier prima voor geschikt. Door zelf compost te maken hoeft je groene container minder vaak geleegd te worden. Hierdoor rijden er minder vuilniswagens en de gemeente betaalt geen kosten voor de verwerking van je GFT-afval. Zelf krijg je er goede compost voor terug.

Hulp of advies nodig?

Wil je ook zelf composteren, maar heb je daar hulp of advies bij nodig? Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo (NMP) heeft deskundige vrijwilligers om je op weg te helpen. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van NMP Ermelo via info@nmpermelo.nl of bel naar (0341) 49 52 12 of (0341) 56 06 82. Ook bij interesse voor een compostvat of wanneer je je Biocom container kwijt wilt, kun je contact met NMP opnemen.

Meedoen als vrijwilliger?

Het NMP zoekt op dit moment naar vrijwilligers om de werkgroep Composteren te versterken. Heb je belangstelling? Neem dan contact op via één van de bovengenoemde telefoonnummers.