HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Wethouder Klappe aan de ontbijttafel van pleeggezin

Wethouder Klappe aan de ontbijttafel van pleeggezin (06-11-2017)

Dit item is verlopen op 30-11-2017.

Wethouder Laurens Klappe, zelf voormalig pleegouder, heeft 3 november ontbeten bij de familie Wolf, een pleeggezin uit Ermelo. Het ontbijt vond plaats in het kader van de Week van de Pleegzorg die vorige week voor de derde keer werd georganiseerd.

De familie Wolf heeft een pleegdochter en drie eigen kinderen. Sinds ongeveer 5 jaar zijn zij pleegouders. Zij hadden al langere tijd belangstelling voor de pleegzorg. Ze wilden graag iets bijdragen aan de samenleving en iets betekenen voor een kind dat hulp nodig heeft. Na het bezoeken van diverse informatiebijeenkomsten besloten zij zich als pleeggezin aan te melden. “Wij vinden dat dit past bij ons gezin en de manier waarop we in het leven staan”, aldus de familie.

Pleegouders zijn hard nodig

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms voor lange tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is afgelopen jaar gedaald. Daarom is Pleegzorg Nederland op zoek naar nieuwe pleegouders.

Meer weten over het pleegouderschap of een kind dat zorg nodig heeft?

Ben je geïnteresseerd in het pleegouderschap en wil je hier meer over weten? Op de website www.pleegzorg.nl vind je alle informatie en kun je een informatiepakket aanvragen. Heb je een kind dat zorg nodig heeft? Dan kun je contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Ermelo via www.cjgermelo.nl.