HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Werkzaamheden overweg Telgterweg

Werkzaamheden overweg Telgterweg (05-04-2016)

Dit item is verlopen op 04-07-2016.

In de afgelopen periode heeft gemeente Ermelo een deel van de Dr. van Dalelaan laten aanpassen. Dat geldt ook voor het kruispunt met de Hamburgerweg. Zo zijn er onder meer aparte fietsstroken gekomen bij de verkeerslichten.  Om de overweg Telgterweg aan te laten sluiten op de nieuwe situatie gaat aannemer Van Gelder in opdracht van ProRail de overweg verbreden.

Ter voorbereiding hierop is gestart met graafwerkzaamheden rond de overweg. De werkzaamheden vinden voornamelijk overdag plaats en geven geen overlast voor weggebruikers. Voor een aantal werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen en het aanpassen van de bovenleiding ter hoogte van de overweg, is het noodzakelijk om ‘s nachts te werken wanneer er geen treinen rijden.

Planning

De werkzaamheden staan gepland in de nachten van zondag 5 op maandag 6 juni en zondag 12 op maandag 13 juni. In het weekend van 2 tot en met 4 juli gaat de overweg daadwerkelijk verbreed worden, dan werkt de aannemer dag en nacht aaneengesloten. ProRail informeert direct omwonenden vooraf. De overweg is op zaterdag 2 en zondag 3 juli afgesloten voor verkeer en er rijden ook geen treinen.