HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Werk mee aan een sportieve, gezonde gemeente

Werk mee aan een sportieve, gezonde gemeente (07-02-2020)

Dit item is verlopen op 20-03-2020.

Vanaf nu kan iedereen meedenken over een sportakkoord voor onze gemeente. Met het sportakkoord maken we samen met iedereen in Ermelo een plan om sport aan te moedigen. En met iedereen bedoelen we ook echt iedereen. Inwoners, sportaanbieders en  sportvereniging, bedrijven, scholen, buurtverenigingen, maatschappelijke- zorg- en welzijnorganisaties.

Het sportakkoord heeft zes thema’s

De zes thema’s in het sportakkoord zijn: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale aanbieders, positieve sportcultuur, van jongs af aan vaardig in bewegen en topsport die inspireert. Sportformateur Ine Klosters roept iedereen in Ermelo op goede ideeën of plannen voor deze thema’s te melden via info@sportakkoordermelo.nl. Zelf gaat zij verschillende partijen actief benaderen.

Het sportakkoord gaat voor een gezonder Ermelo  

Met het sportakkoord kunnen we onder andere sportverenigingen ondersteunen en sportlocaties aantrekkelijker maken. Er komen meer kansen om te sporten of bewegen. Dus een sterker beweegaanbod. Dit gaat leiden tot een gezondere samenleving. Want sporten en bewegen zorgen voor een betere gezondheid. Het is goed voor je lijf maar ook voor je brein. Sporten verbindt mensen met elkaar en helpt kinderen motorisch vooruit. Het sportakkoord draagt daarom bij aan een gezonder Ermelo.