HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Weer problemen in riool door textiel

Weer problemen in riool door textiel (12-06-2018)

Dit item is verlopen op 25-07-2018.

Vorige maand is er huis aan huis een folder verspreid over wat er wel en niet in het riool mag. Ook hebben we inwoners via deze krant en op de website opgeroepen om vooral geen textiel in het riool te gooien. Ondanks deze waarschuwingen is het riool bij Het Trefpunt helaas weer ernstig verstopt geraakt. Ook nu was textiel in de pomp daar de oorzaak van.

Textiel in riool grote gevolgen

Onverteerde toiletdoekjes maar zelfs ook t-shirts, theedoeken en handdoeken veroorzaken de verstoppingen. Het schoonmaken van de pompen kost veel tijd en extra gebruik van stroom. Ook slijten de pompen sneller en zijn ze eerder aan vervanging toe. Een verstopping in het riool kost dus veel geld.

Help mee om verstopping te voorkomen

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon de natuur in gaat. Je kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool. Gooi geen kledingstukken, doeken of onverteerbare toiletdoekjes in het toilet. Spreek ook je huisgenoten er op aan, als je ziet dat het toch gebeurt. Zo werken we samen aan schoon (drink)water!

Kijk voor meer informatie op www.nietinhetriool.nl.