HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Week van de Pleegzorg

Week van de Pleegzorg (31-10-2017)

Dit item is verlopen op 08-11-2017.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is afgelopen jaar gedaald.

Met de actieweek, die loopt van 1 t/m 8 november, vestigt Pleegzorg Nederland de aandacht op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Doneer je schoolhek

Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Ook op de Noord-West Veluwe hangt op ongeveer 80 schoolhekken een banner waarmee aandacht voor de pleegzorg wordt gevraagd. In de scholen hangen posters en is informatiemateriaal aanwezig.

Aan tafel

Wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo, voormalig pleegouder, gaat 3 november ontbijten bij een pleeggezin in Ermelo. Weten wat er speelt is voor de wethouder van groot belang.

Bijeenkomst voor pleegouders en pleegkinderen

Zaterdag 4 november wordt een bijeenkomst voor pleegouders en pleegkinderen. Ook inwoners die geïnteresseerd zijn in pleegzorg, zijn van harte welkom. De bijeenkomst is in De Dialoog, Raadhuisplein 4 in Ermelo van 10.00 tot 13.00 uur.

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Pleegzorg staat op www.weekvandepleegzorg.nl.