HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Week van de Pleegzorg ‘Supergewone mensen gezocht’

Week van de Pleegzorg ‘Supergewone mensen gezocht’ (05-11-2018)

Dit item is verlopen op 19-12-2018.

In de jaarlijkse Week van de Pleegzorg, van 31 oktober t/m 7 november, is er extra aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is het afgelopen jaar gedaald. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

“Supergewone mensen gezocht”

Dit jaar heeft Pleegzorg Nederland voor de werving van nieuwe pleegouders de samenwerking gezocht met sportverenigingen en sportaccomodaties. Door middel van spandoeken worden met de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ en wordt aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders. Ook in de gemeente Ermelo zijn op een aantal locaties spandoeken opgehangen waarmee aandacht voor de pleegzorg wordt gevraagd

Maak het positieve verschil in het leven van een kind

Pleegouders geven kinderen, die om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen, veiligheid en een tijdelijk thuis waar ze op adem kunnen komen. “Pleegouder worden vraagt veel, maar is ook een zeer dankbare stap”, zegt wethouder Hans de Haan. Hij vertelt verder: “Voor een kortere of langere tijd zorg je een paar dagen per week, een weekend per maand of 7 dagen per week voor een kind van een ander. Maar wat is het dankbaar om een kind structuur, warmte en een tijdelijk thuis te geven waar het tot rust kan komen”.

Meer weten over pleegzorg?

Wil je meer weten over pleegzorg en of het iets voor jou kan zijn? Op www.supergewonemensengezocht.nl vind je meer informatie over pleegzorg. Ook kun je er een informatiepakket aanvragen.