HOME  |  Actueel in Ermelo  |  Week tegen kindermishandeling: ‘Verbind voor het kind’

Week tegen kindermishandeling: ‘Verbind voor het kind’ (06-11-2017)

Dit item is verlopen op 27-11-2017.

In Nederland groeien ruim 118.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Van 20 t/m 26 november is het de ‘Week tegen Kindermishandeling’. In deze week wordt er stil gestaan bij huiselijk geweld in Nederland. Lokaal en regionaal worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd door instanties die te maken hebben met kindermishandeling of-misbruik. Het thema van de week is ‘verbind voor het kind’, omdat we vooral samen écht een verschil kunnen maken.

Ervaar zelf wat geweld doet met een kind

Een manier om als volwassene te ervaren wat geweld met een kind doet, is door het gebruik van een speciale Virtual Reality-bril. Tijdens de Virtual Reality kom je terecht in een kinderkamer van een 7-jarig kind. De ouders zijn op de gang te horen. Zij voeren een discussie die al snel escaleert in een ruzie. Je kunt in alle richtingen kijken en je ook verplaatsen in de kamer. De deur naar de gang staat half open en je ziet de ouders ruzie maken. Je ervaart dit vanuit de positie van het kind. Dit programma is ontwikkeld door Enlivenmedia en is gebaseerd op ervaringen van kinderen die getuige zijn geweest van het geweld tussen hun ouders.

Kom naar het gemeentehuis en laat je raken…

Ben je als professional, vrijwilliger of op een andere manier betrokken bij kindermishandeling en wil je met Virtual Reality zelf eens ervaren hoe een kind dit beleeft? Dan ben je welkom op donderdag 16 november van 09.00 tot 12.00 uur in de foyer van het gemeentehuis in Ermelo. Ben je verhinderd? Je kunt ’s middags van 13.00 tot 15.00 uur ook terecht in de hal van het Huis van de Stad in Harderwijk.

Waar kun je terecht met zorgen of vermoedens van mishandeling?

Maak je je zorgen over een kind of een oudere boven de 65 jaar? Of ken je een gezin waar huiselijk geweld plaatsvindt? Je kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer 0800 20 00. Voor meer informatie kun je terecht bij www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.